https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Lekov dan odprtih vrat v Lendavi privabil številne obiskovalce

Lendava, 08.10.2015 ob 7:00  

Včeraj so na lendavski lokaciji farmacevtske družbe Lek, člana skupine Sandoz, odprli vrata okoliškim prebivalcem. Predstavili so jim obe ključni področji dela, ki potekata na lokaciji, in sicer Proizvodnjo antiinfektivov in Pakirni center Lendava. Lokacija se je z razvojem dejavnosti v zadnjih letih izjemno okrepila in postala pomemben del Sandoza, ene vodilnih svetovnih generičnih farmacevtskih družb. Družba v Lendavi širi tudi okoljska vlaganja, s katerimi še dodatno zmanjšuje vplive svojega delovanja na okolje.

 

Lokacija farmacevtske družbe Lek, člana skupine Sandoz, v Lendavi že več kot 30 let nenehno raste in se razvija. Pod njenim okriljem delujejo tri enote: Proizvodnja antiinfektivov, Pakirni center Lendava in Čistilna naprava Lendava. Skupno je zaposlenih že nekaj več kot 330 oseb. Od tega več kot 90 odstotkov zaposlenih prihaja iz lokalnega okolja. Tako Lek ohranja vlogo pomembnega delodajalca v regiji, kjer je brezposelnost sicer pereč problem.  

Sandoz se zaveda pomena obrata v Lendavi, zato je v zadnjih desetih letih v razvoj in posodabljanje proizvodnih zmogljivosti na celotni lokaciji vložil več kot 110 milijonov evrov. Ena pomembnejših naložb, vredna več kot 24 milijonov evrov, je pred kratkim odprt novi Pakirni center Lendava.

Krepitev sodelovanja z lokalno skupnostjo in okoljske naložbe

Poslovanje Leka, člana skupine Sandoz, temelji na dolgoročni strategiji, ki vključuje družbeno odgovorno ravnanje na vseh področjih delovanja, k čemur sodi tudi dejavno vključevanje v lokalno skupnost. Lek, član skupine Sandoz, tako v Lendavi in celotni regiji podpira različne projekte in organizacije. Že vrsto let tesno sodelujejo z učenci in učitelji Dvojezične osnovne šole II Lendava ter izvajajo številne dejavnosti, večinoma povezane z mladostniki in otroki z motnjami v duševnem razvoju. Med drugim so za učence DOŠ II Lendava večkrat pripravili naravoslovni dan, sodelovali pri organizaciji državne glasbene revije ter pomagali pri organizaciji 15. iger Specialne olimpijade za mariborsko-pomursko regijo. Kot podpornik projekta Hiške eksperimentov je Lek, član skupine Sandoz, omogočil, da je Hiška kot prvo šolo obiskala prav DOŠ II Lendava. 

V septembru je Lek, član skupine Sandoz, skupaj z Rdečimi noski odprl redne obiske klovnov zdravnikov na otroškem oddelku Splošne bolnišnice Murska Sobota. Poleg tega v regiji podpirajo še druga društva in ustanove, med drugim Društvo za pomoč v stiski Zarja, Ozaro Slovenija – nacionalno združenje za kakovost življenja, Varno hišo Pomurja, Svet mladih Lendava, Dvojezično osnovno šolo Lendava, Dvojezično srednjo šolo, Dom starejših Lendava in Vzgojni dom Veržej.

Pri ravnanju z okoljem je temeljni pristop Sandoza preprečevanje vseh vrst onesnaževanj. Na najmanjšo možno mero zmanjšujejo okoljska, zdravstvena in varnostna tveganja, ki bi lahko vplivala na okolje, zaposlene in lokalno prebivalstvo. Pri ravnanju z odpadki postopno zmanjšujejo količine odpadnih surovin oz. jih reciklirajo in ponovno izrabijo v največji možni meri. Z biofiltracijo zraka zmanjšujejo neprijetne vonjave.

»Izboljšali smo več okoljskih vidikov proizvodnje antiinfektivov. Z dodatnimi vlaganji in posodobitvami smo uspešno zmanjšali specifično porabo podtalnice za hlajenje proizvodnih procesov. Preusmerili smo iztok izrabljene hladilne vode iz manjšega recipienta v reko Muro in začeli dodatno izrabljati odvečno toploto dimnih plinov s sežigalnice« je povedala Gizela Štampar, direktorica proizvodnje antiinfektivov v Lendavi. 

Za naložbe v varovanje okolja je Lek, član skupine Sandoz, v minulem letu skupno namenil 2,9 milijona evrov.  

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      08.10.2015 ob 12:27 lojze gost

      Kaj mi hasni nova hala, če službe ne dobimo? Jemljete samo študente, katerim privoščim da delajo, toda obstajamo tudi ostali. In potem dobim odgovor, da nimam dovolj izkušenj. Ljudje božji, kje jih pa naj dobim, če me nikjer ne vzamete?

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.10.2015 ob 17:17 SILVANO gost

      V LEKU JE GLEDE ZAPOSLITVE RES ČUDNA POLITIKA .KI JO KREIRAJO VODILNI LEKA................ ,PREDVSAM PA NA PAKIRNEM CENTRU ,KJER ZAPOSLJUJEJO IZ VSEH DELOV SLOVENIJE.BOLI NJIH ČE SI DOMAČIN ,DA BO LEK NEKAJ PRIŠPARAL NA PREVOZIH,A ON JEMLJEJO DELAVCE IZ MARIBORA ,IZ PTUJA ,IZ SLOVENSKE BISTRICE ,IZ ORMOŽA,PA CELO IMAJO TAJNICO IZ KOROŠKE.BRAVO STROKOVNJAKI ALA LAH IN KOMPANIJA ,ADECCO,,,ADIJO PAMET MUDONJE NESPOSOBNI TUDI VAŠA RIT BO KAJ KMALU PRIŠLA NA SEKRET!!! ......

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      08.10.2015 ob 17:18 antilek gost

      Ste me fajn nasmejali, 90 procentov ste z lokalnega okolja zaposlili. Pa komu to lažete? Poznam nekaj zaposlenih v Leku in so mi zatrdili, da so Lendavčani v manjšini. Prevladujejo pa Marki, največ je baje Hotižancev. Sam imam kemijsko šolo, v zadnjih desetih letih sem dal vsaj sto prošenj v Lek-tu ne mislim pakirnice ampak kemijski del in nikoli niti odgovore nisem dobil, kaj šele da bi me povabili na razgovor. Tudi direktorci sem pisal, da mi naj pojasni, zakaj v vseh teh letih kot domačin nisem dobil niti vabila na razgovor. Samo tale direktorca je preveč vzvišena in ji je ispod časti da bi odgovorila. Zdaj sem se dokončno sprijaznil, da v Lek nikoli ne bom sprejet, saj tu gredo vse zaposlitve prek velikih vez in poznanstev, nažalost je to kruta realnost in politika tega podjetja.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      08.10.2015 ob 20:49 ŠUKER gost

      antilek!V CELOTI SE STRINJAM Z TABO.Eni v Leku se ponašajo kot mali bogovi ,posebna pa je adencija ADECCO iz Maribora ,ki je res vredna ZA ODSTREL IN RAZISKAVO USTREZNIH INŠTITUCIJ SAJ DELAJO KOT JIM PAŠE IN NIMAJO BLAGE VEZE GLEDE RAZPISANIH DELOVNIH MEST.....POSEBNO POGLAVJE PA JE KADROVIK ,KI JE RES TIP BREZ GLAVE IN USTREZNEGA ZNANJA....PRAVI MEŠALEC DREKA IN NESPOSOBNOSTI....RES ,ŠA JE ,DA SE ENI DRŽIJO POLOŽAJEV KOT MUHA DREKA ,A KAKO SO PA PRIŠLI DO SVOJIH POLOŽAJEV SE VE RES DOBRO......ŠUKER...A TUDI DREK SE POSUŠI ,PA VEČ NI INERESANTEN ZA MUHE.....

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      08.10.2015 ob 20:53 muki gost

      Na dan odprtih vrah so prišli ker je bilo vse kšenki za jesti zato so ljudi privabili hepani.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      09.10.2015 ob 9:22 gost gost

      kaj si videl, jedilni kot in neko prazno skladišče - vsaj po slikah sodeč, adecco, sami stručnjaki, ničvredneži, nesposobneži

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      09.10.2015 ob 9:47 gost gost

      eni nimajo izkušenj, kaj s tistimi, ki izkzšnje imajo, študenti manj stanejo, tudi proti nimam nič, naj si zaslužijo, ker država nima denarja za štipendije, glavno, da ima za kaj drugega - za plače tistih, za katere tudi IMF (mednarodni sklad) pravi, da so odveč, ker ni otrok zadostno število. Mislim na osnovnošolske učitelje, ki jih je 3x preveč, delajo namesto 8 ur - 4 ure, potem pa pravijo, da še doma delajo, - ZAKAJ, ker jim v šoli zmanjkuje časa, ,NAM JE PA TA VIŠEK UČITELJV NAJBOLJ POMEMBEN V DRŽAVI, so dobra volilna baza za vsakršne bodoče zmagovalce volitev, samo jim pred volitvami nekaj dobrega obljubiti!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      09.10.2015 ob 18:11 gost

      študent mora študirati, ne delati. Država pa naj za to poskrbi!!!!!

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.10.2015 ob 7:48 bolnik gost

      Lek, lek, lek - ti si denarno zdravilo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.