https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Janezek ima pravice, odrasli pa pravljice

Murska Sobota, 18.02.2011 ob 10:46  

Zvite lisičke, sto zajcev, zlate goske, čudežni predmeti, čarobna semena, olje mladosti … Vse to in še marsikaj se pojavlja v novi knjigi pravljic, ki je bila predstavljena včeraj v soboškem muzeju.

Muzej je odslej bogatejši za novo pridobitev posebne knjige, ki se imenuje Janezkove pravljice – Pravljice za odrasle, v kateri je zbranih 100 pravljic. O nastanku in pomenu knjige so na predstavitvi spregovorili Lidija Ličen, Betka Ajtnik, Metka Fujs in Jelka Pšajd. Pravljice je zbral in zapisal Franc Senekovič iz Sv. Ane.

Leta 1898 bi naj bil zapisan prvi zvezek, leta 1908 pa drugi. "To je za nas nekaj posebnega, smo zelo ponosni na to pridobitev. Sv. Ana je namreč del Slovenskih goric in tudi naš muzej pokriva to področje, torej gre za enak kulturni prostor," je povedala višja kustosinja Jelka Pšajd.

Po besedah direktorice muzeja Metke Fujs so s pravljicami v muzej prejeli izjemno darilo, ki priča o nekdanji kulturni in slovstveni dediščini. 

Na predstavitvi so lutkarji iz Osnovne šole Sveta Ana pod mentorstvom Ane Šnofl uprizorili pravljico Ribič brez mreže, razstavljene pa so bile tudi ilustracije, ki so jih k pravljicam ustvarili učenci Osnovne šole Razkrižje in ostalih murskosoboških osnovnih šol.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.