https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Trezino senje že v polnem teku

Murska Sobota, 15.10.2015 ob 11:25  

Danes v središču Murske Sobote poteka tradicionalno Trezino senje. Več kot 400 rokodelcev, kramarjev in gostincev je poskrbelo za raznoliko ponudbo na stojnicah. Kot se za senje v Murski Soboti sposodbi, ne manjka lokalna jedača in pijača ter glasbeni program.

 

Trezino senje je eden izmed sejmov z najdaljšo tradicijo v mestu Murska Sobota in poteka na god Svete Terezije Avilske (1515 - 1582), španske karmeličanke, redovne prenoviteljice, mistikinje in svetnice, ki jo je papež Pavel VI. kot prvo žensko razglasil za cerkveno učiteljico.

Dogajanje bo čez dan spremljal glasbeni program z godbo, domačimi harmonikaši in ansamblom Spev. Kljub nadovedanemu slabemu vremenu je vzdušje na senju pravo, zato ne zamudite priložnosti za srečanje s prijatelji v mestu ob kozarcu mladega vina ali čaja ter porciji domačih klobas. 

Foto zgoraj: Na Trezinem senju vas pričakujejo tudi čarovnice iz Dvorca Rakičan, ki jih vodi barovka in bikinka Suzana Zeković. Na stojnici lahko po predprodajni ceni kupite vstopnice za letošnji Ples - noč čarovnic in si priskrbite kupon za prezplačni "čarovniški napoj", ki ga bodo točili na letošnji čarovniški zabavi v Rakičanu. 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. pigi
      15.10.2015 ob 14:17 pigi

      se je super samo tej čarovnic na malo preveč slikaj gor taka se človik pijta če njin ne delate šenki reklame

      5 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.10.2015 ob 14:47 gost

      celec je legenda zdaj ka je nej štihec več župan

      9 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.10.2015 ob 15:32 gost

      Brez veze drugo nega po tej štantaj samo cote pa tudi sama ta suha roba in medenjak.Neven če so tou samo Goričanci se doj prišli na pečenoga piceka.Jezuš te trubaš Roman kak se je naduvao sebe pa nikaj čednoga nej spravo he he bole bi doma naj ležo bumbar.

      3 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      15.10.2015 ob 19:10 gost

      gost- Vsako senje pri življenji drižijo gor rastavljalci. Dočim so Mestna občima MS in Kumunala -kot troti v panji- se redijo in žrejo na račun rastavljalcev. Vreme kroji usodo rastavljalcom, ki so drago plačali rastavni prostor, kupcev zaradi slabega vremena ni bilo. Bo Kumonala vrnila del prispevkov - ne nebo oni so svoje pokasirali, da jih ni sram! V takšnih vremenskih razmerah, bi morala Kumuna in Mestna občina MS, dati posneti vse rastavljalce ne samo ene priviligirane in jih medijskon predstaviti kdo in zakaj je plačal Kumunalni prispevek. Ali pa vrnoti 50% stroškov.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.10.2015 ob 19:55 gost

      Gnes je zaslujžila samo komunala 13. eure 1. meter zračunajte kelko metrov je senja pa dobijte zaslužek komunale cca.20.000

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.10.2015 ob 13:41 gost gost

      Novoga direktora Komunale in novo delovno mesto svetovalca direktora Komunale je trbej od nekod plačati :) Povezani se "povezujejo", mi ta to plačujemo. Ščeli ste spremembe v MS, izvolili ste si jih, uživajte... :)

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.10.2015 ob 17:26 gost

      Glede rakičanskih čarovnic pa...vrnimo prireditev tja kamor sodi...z drugo zgodbo ampak z isto zabavo valjeni fsi 25.10.2015 na NOČ GRAČKOGA ZMAJA...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      16.10.2015 ob 17:30 gost

      POMUREC.COM dela reklamo celecu....nekaj gnilega je v tej deželi....

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      16.10.2015 ob 17:47 bolnik gost

      nej, sam sebi dela reklamo, piše komentare, briše komentare, tala minuse. In misli kakšen džek je, ka samoga sebe nori. Patetično...

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      17.10.2015 ob 11:09 gost

      gost- gost Ne gremo se volilne propagande, ampak je vreme preprečilo rastavljalcem bar minimalni zaslužek pri prodaji rastavnih artiklov, so pa plačali rastavni prostor in niso imeli pogojev za prodajo. Sramota za organizatorja!

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.