https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Likovniki ustvarjali »Lepote Lendave«

20.10.2015 ob 8:00  

Tudi deževno vreme ni preprečilo druženja in slikanja ljubiteljskim likovnikom to soboto v Lendavi.


V organizaciji Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti OI Lendava se je na sedežu sklada zbralo 36 likovnikov iz različnih koncev Pomurja, sosednje Hrvaške in tudi Madžarske. Starostna meja likovnikov je bila od 6 do 77 let. Imeli so zanimiv naslov Lepote Lendave – Lendava vabi. Na začetku kolonije je vse z navdušenjem pozdravila vodja lendavske izpostave JSKD Janja Magdič in še posebej poudarila, da je vesela, da so na koloniji prisotni tudi sosedje iz Hrvaške in Madžarske, ter da toliko likovnikov še nikoli ni bilo prisotnih na pomurski koloniji. Zatem so likovniki prisluhnili besedam mentorjev : Tibor Frančič, Ludvik Žižek in László Nemes.

Likovniki so si že prej ogledali Lendavo in okolico, ter s pomočjo mentorjev zaradi slabega vremena slikali pod streho na naslednjih lokacijah: stolp Vinaruim Lendava, sinagoga Lendava, ZKD Lendava, vrt Štefana Vide.

Z zanimivo likovno tehniko je nastalo veliko različnih »Lepot Lendave«: stolp Vinarium, grad Lendava, lendavske gorice, staro mestno jedro Lendave, sinagoga Lendave, kulturni dom in drugo.

Likovniki bodo dela doma dokončali, jih opremili z okvirji in predstavili širši javnosti v mesecu februarju 2016 ob otvoritvi v avli Gledališke in koncertne dvorane Lendava.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.