https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ljutomer gosti Vzgojiteljado 2015

21.10.2015 ob 8:30  

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) je gostitelj letošnje Vzgojiteljade, vsakoletnega srečanja slovenskih srednjih šol z izobraževalnim programom predšolska vzgoja.


»Ta četrtek, 22. oktobra 2015, bomo v sklopu tega srečanja gostili več kot 300 dijakov iz 12 srednjih šol. Za udeležence smo pripravili številne dejavnosti oziroma delavnice, v katerih bodo naši gostje ustvarjali, se zabavali ter ob tem spoznavali prelepo prleško pokrajino, ljudi in navade. Potrudili se bomo, da jim bo obisk v Ljutomeru ostal v prijetnem spominu,« je dejal ravnatelj GFML Zvonko Kustec.

Vzgojiteljada se bo začela ob 9. uri z uvodno prireditvijo v dvorani Športno-izobraževalnega centra (ŠIC) Ljutomer, nato pa bodo na sporedu številne delavnice. V naravoslovni delavnici bodo dijaki med drugim spoznavali osnovne kemijske in senzorične lastnosti vzorcev mošta, merili bodo vsebnost vlage v različnih sadežih in s tem določili primernost za skladiščenje ter sušenje.  V glasbeni delavnici se bodo učili prleških pesmi, v plesni ustvarjalnici bodo ples povezali z jesenskimi opravili, vremenom, pojavi ter barvami, v likovni delavnici pa bodo dijaki slikali na temo Pisana jesen v Prlekiji. Udeleženci dramske delavnice bodo stopili na odrske deske in se za nekaj ur prelevili v prave igralce, dijaki v multimedijsko-novinarski delavnici pa bodo kot pravi novinarji spremljali potek celotne Vzgojiteljade, beležili dogajanje na šoli in pripravili material za reportažni televizijski zapis. V psihološko/pedagoški delavnici bodo dijaki lahko doživeli iluzije in raziskovali halucinacije, v matematični s pomočjo zgibanja papirja spoznali nekatera platonska telesa in njihove lastnosti, pri zgodovini poiskali nekaj zgodovinskih dejstev, povezanih s čarovništvom v Ljutomeru in okolici, v športni delavnici pa v t. i. oviratlonu premagovali ovire v naravi.

Zaključna prireditev letošnje Vzgojiteljade se bo v prostorih dvorane ŠIC Ljutomer pričela ob 14.15 uri.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.10.2015 ob 23:56 vrtec Gresovščak gost

      Spoštovane svetnice in svetniki odprtosrčne liste + obe dami, ki sta izdali svoje volilce, ki imate večino glasov v svetu občine Ljutomer! Občani Ljutomera smo vam neizmerno hvaležni za veliko potezo, ki ste jo naredili, da ste glasovali za zaprtje vrtca v Gresovščaku! S tem ste občini privarčevali zelo veliko težko prigaranega denarja. Tudi 3 delovna mesta ste s tem ukinili! HVALA!!! Bolje, da imamo brezposelne na borzi in jim Ljubljana nameni podporo, kot bi bile zaposlene in bi moral občinski proračun dajati sredstva za vrtec. Spoštovane svetnice in svetniki velike večine! HVALA še enkrat za to enkratno dejanje! Kam pa pridemo, če bo vsaka zakotna vas imela vrtec. Otroci so tak ali drugače ena sama nadloga in strošek. Upam, da se denar, ki se je vzel vrtcu nameni za kaj bolj koristnega. Mogoče Martinovanje - popivanje, ali popivanje v veselem decembru in še kakšna prireditev se najde. Odprtosrčno upam, da sedaj spoštovano damo svetnico, ki je zaposlena v vrtcu, sodelavke nosijo po rokah in se ji zahvaljujejo za njeno veliko plemenito dejanje.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.