https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Srečanje starejših občanov v Orehovcih

22.10.2015 ob 9:00  

Čas v katerem živimo nam vse bolj narekuje, da le medsebojno razumevaje, strpnost in spoštovanje zagotavlja prijazno in kakovostnejšo življenje. Prav v ta namen se v občini Gornja Radgona te dni in kot že vrsto let do sedaj organizirajo po Krajevnih organizacijah Rdečega križa, srečanja starejših občanov, ki so napolnili ali so starejši od 70. let.

Eno izmed takšnih srečanj je potekalo v soboto 17. oktobra v dvorani gasilskega doma v Orehovcih, kjer so se srečali starejši občani Krajevne organizacije Rdečega križa Črešnjevci-Zbigovcih. 92. udeleženih starejših občanov se je družilo ob zvoku melodij, ki so jih izvajali tamburaši KD Peter Dajnko iz Črešnjevcev, ob nastopu najmlajših pod vodstvom Verice Fartek iz O.Š. Gornja Radgona, ter harmonikarju Tomiju Bratuši.

Vse prisotne so pozdravili in nagovorili podžupan občine Gornja Radgona Robert Žinkovič, sekretarka RKS-OZ Gornja Radgona Katja Makovec, predsednik KO RK Janko Avguštin, predsednica Zveze upokojencev Gornja Radgona Inge Ivanek, predsednik KS Ivan Zemljič, ter predsednica PGD Orehovci Jožica Poberžnik. Vsi so v svojih pozdravnih nagovorih, bili enotno miselno usmerjeni, da so takšna srečanja še kako potrebna, saj starejšim takšna druženja in srečanja pomenijo zelo veliko. Tukaj se lahko srečajo s starimi znanci, se poveselijo s prijatelji, spregovorijo in obudijo misel na pretekli čas, na lepe in majn lepe dogodke in ohrabrijo drug drugega na poti v jesen  svojega življenja. Na srečanju so posebej pohvalili tudi vse prostovoljce RK Gornja Radgona, ki se nesebično trudijo na terenu in delajo s srcem do soljudi, ki so potrebni sočutja, pogovora in pomoči, ter sami občini , ki ima posluh in pozornost tudi za starejše občane.

Ob tej priložnost sta najstarejša krajana prejela simbolično darilo iz rok podžupana Žinkoviča in predsednika KO-RK Avguština, za 94 prehojenih let Rozalija  Luter iz Črešnjevec in 87. letni Peter Fridau iz Zbigovec. Čestitamo!

Več fotografij v spodnji galeriji...

Foto in tekst Marjan Slavič

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.