https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Kri boste v prihodnje lahko darovali tudi v krvodajalskem avtobusu

26.10.2015 ob 9:00  

Po severovzhodu Slovenije bo kmalu vozil avtobus za odvzem krvi na terenu. Gre za prvo takšno vozilo v Sloveniji. Z njim želijo olajšati izvedbo krvodajalskih akcij in spodbuditi prebivalstvo k darovanju krvi.

 

Vrednost projekta, pri katerem poleg UKC Maribor sodelujejp še Območno združenje Rdeči križ Maribor ter bolnišnici v Murski Soboti in na Ptuju je 230.000 evrov. Finančno so ga po poročanju STA podprle tudi občine severovzhodne Slovenije. Z njim sledijo priporočilom EU, ki nalagajo natančno spremljanje sledljivosti krvi od krvodajalca do prejemnika krvi.

Z avtobusom želijo spodbujati darovanje krvi, ki je nujno za normalno delovanje bolnišnic in zdravstvenih domov, voziti pa naj bi pričelo decembra.  Na njem so štiri odvzemna mesta ter mesta za voznika in osem članov zdravstvenega osebja.

Rdeči križ v nekaterih krajih severovzhodne Slovenije opaža upad mladih krvodajalcev zaradi odhodov Avstrijo, kjer za odvzem plazme dobijo 25 evrov. Zato je spodbujanje ljudi h krvodajalstvu nujno. Stroka v Sloveniji je odločno proti plačljivemu krvodajalstvu, kateri bi lahko sledila naslednja faza z darovanjem tkiva in celic. 

Foto: arhiv pomurec.com

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.10.2015 ob 16:34 sova gost

      Kri še samo v Avstriji oddan ker zaslužim .V Sloveniji pa dobijo za šenki in jo prodajo

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.10.2015 ob 22:01 gost

      Samo proti plačilu!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.10.2015 ob 8:33 pf&+ gost

      Gost - sova : Ko jo boš potreboval, ti bo pa država Slovenija šenkala. Malo razmisli kaj pišeš. Sem krvodajalec več kot 35 let in mislim, da je prav da tudi nekaj prispevamo. Za 25 Eur Avstrijec ne bo dal krvi. To je plačilo za tujce ( Slovenci , Madžari. Takim bi jaz ob morebitnem prejemu krvi zaračunal. LP

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.