https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Gornji Radgoni in Lendavi tudi danes novi migranti

30.10.2015 ob 7:45  

Tudi danes nadaljujemo z obveščanjem o migrantskih tokovih v Pomurju. 


30. oktober ob 06.00 uri:

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastanjenih 961 migrantov, v Lendavi pa 189 migrantov.

V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno ni migrantov.

 

30. oktober ob ca. 09.00 uri: 

V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je bilo nastanjenih 961 migrantov. Danes pred 9. uro je prva skupina migrantov (okrog 700) je začela zapuščati nastanitveni center v G. Radgoni. Odšli so proti nekdanjemu mejnemu prehodu v G. Radgoni. Avstrijski varnostni organi migrante sprejemajo. Promet čez reko Muro je urejen s semaforji in poteka izmenično enosmerno.

V nastanitvenem centru v Lendavi je trenutno nastanjenih 189 migranotov, ki bodo tekom dopoldneva prepeljani v nastanitveni center v Gornjo Radgono. V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno ni migrantov.

30. oktober ob 15.30 uri: 

1438 migrantov, ki je danes, 30.10.2015  v dveh skupinah zapustilo nastanitveni center v Gornji Radgoni je bilo okrog 15.00 ure sprejeto v Republiko Avstrijo. Na mostu čez reko Muro je odstranjena signalizacija in promet v obe smeri poteka tekoče.

Danes dopoldne je bilo iz Dobove v sprejemni center v Petišovce in Dolgo vas prepeljano okrog 450 migrantov. Po končanih postopkih evidentiranja bodo migranti nastanjeni v nastanitveni center v Gornjo Radgono. Na poti iz Dobove v sprejemna centra v Petišovce in Dolgo vas je še okrog 300 migrantov.

V nastanitvenem centeru v Lendavi trenutno ni migrantov.

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.