https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Galeriji odprli dve razstavi

31.10.2015 ob 7:40  

Sinoči so v Galeriji Murska Sobota odprli razstavo slik in risb Uroša Weinbergerja in razstavo, ki prikazuje 20 let likovnih delavnic.


Uroš Weinberger (1975) je leta 2003 zaključil študij slikarstva in leta 2005 tudi podiplomski študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Leta 2001 je prejel študentsko Prešernovo nagrado. Leta 2002 je bil povabljen na Akademijo za likovno umetnost v Sofiji, Bolgarija. Leta 2009 je bil na kulturni rezidenci Ministrstva za kulturo RS v Berlinu, Nemčija. Leta 2011 je bil nagrajenec bienalne razstave – Pogled na likovno umetnost Slovenije 6: Jaz, tukaj, zdaj.

Njegova razstava slik s strupenimi barvami in futurističnimi motivi opozarja na konretne dogodke in posledice globalnih učinkov, na slikah najdemo logotipe številnih naftnih koncernov.

20 let likovnih delavnic

V mali galeriji in v izložbi galerije je na ogled ožji izbor bogatega pedagoškega programa, predstavljen z likovnimi deli, ki so nastala v spremljevalnem programu ob razstavah v zadnjih dveh letih. Na razstavi sodelujejo s svojimi likovnimi izdelki otroci iz Vrtca Murska Sobota, učenci OŠ II Murska Sobota, OŠ Beltinci, OŠ Bakovci, OŠ Puconci in dijaki Gimnazije Murska Sobota ter dijaki SPTŠ Murska Sobota in dijaki Biotehniške šole Rakičan.  

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija