https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Murska Sobota preplavljena s cvetjem in ikebanami

Murska Sobota, 31.10.2015 ob 11:00  

Na murskosoboški tržnici, Trgu kulture in prostoru med njima zadnjih nekaj dni pred jutrišnjim dnevom spomina na mrtve mrgli prodajalcev cvetja in sveč.

 

Že južni Slovani naj bi krasili grobove ob vseh večjih praznikih, med drugim tudi za vse svete. Obiskovanje pokopališč in grobov se je prvič pojavilo v 19. stoletju. Za konec 19. stoletja pa je že bilo znano, da so naši predniki grobove ob prvem novembru krasili z mahom, cvetjem in rožami. 

Danes se pogosto v tem času poraja vprašanje cen in kakovosti cvetja, ki ga kupimo pri večjih trgovcih, katerih cena je velikokrat nižja. Cvetličarji trgovcem očitajo, da s tem rušijo trg, le da bi privabili čim več kupcev, nekateri namigujejo, da jih prodajajo celo z izgubo. Trgovci pa na to odgovarjajo, da so take cene zaradi velike količine in dobrih nabavnih kanalov v tujini.

Še vedno je največ krizantem, ki so vzgojene v Sloveniji, vrtnice pa prihajajo največkrat s cvetličnih borz na Nizozemskem, tja pa kor potoča spletni portal 24ur.com iz Južne Amerike in Afrike.

V spodnji galeriji so oglejte murskosoboške cvetlične utrinke...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.