https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

INTERVJU

Plesna skupina Frčafele: nagajive, domiselne, kreativne in vedno za žur

07.11.2015 ob 11:00  

Iz Černelavcev prihaja zanimiva mlada in razigrana skupina deklet, ki jih druži poleg dobre volje še ples. Pravijo, da ne trenirajo organizirano ampak skupno preživljajo prosti čas, si zavrtijo glasbo in plešejo. Je pa zanimivo tudi to, da za vse poskrbijo kar same: od koreografije, priprave kostumov, ličenja in  pričesk. Srečamo jih lahko na na različnih prireditvah, vse od športnih do kulturnih. Pa jih spoznajmo pobližje.

 

Kdo vse sestavlja vašo skupino, od kje prihajate in kaj vas druži?

Našo plesno skupino Frčafele sestavljamo Lina Kokol, Sara Seršen, Veronika Bukvič, Natalia Lončar in Rebeka Dokl. Vse razen ene (Sare iz Vanča vasi) prihajamo iz Černelavec, druži pa nas to, da smo najboljše prijateljice in vse zelo rade plešemo.

Nastopi: kje nastopate najpogosteje, morda kakšne prihajajoči nastop?

Nastopamo na najrazličnejših prireditvah. Zadnje čase najpogosteje na naši šoli, saj vse obiskujemo Gimnazijo Franca Miklošiča v Ljutomeru. Veliko nastopamo na košarkarskih tekmah (naš največji  nastop je bil na košarkarski tekmi Slovenija vs. Gruzija, kjer smo nastopale pred približno 1500 ljudmi), pa na veselicah, nastopale smo že na abrahamih, dobrodelnih prireditvah, na otvoritvi triatlona v Bakovcih itd.

Za kakšne vrste ples gre?

Plešemo na vse mogoče zvrsti glasbe. Najpogosteje je to pop, plesale pa smo tudi že na narodnozabavno glasbo in pa hip hop. Nimamo točno določene vrste plesa, ker veliko zvrsti po navadi mešamo.

Vadba, kje vadite in kako?

Veliko vadimo v šoli in pa v dvorani gasilskega doma v Černelavcih. Ko pa nimamo drugega na izbiro, se dobimo tudi pri kateri doma in vadimo kar tam.

Po čem ste najbolj prepoznavne?

Hmm težko vprašanje... Ljudje si nas verjetno zapomnijo po tem, da smo vedno nasmejane in dobre volje ter da smo vedno za žur. Pa tudi oblečene in naličene smo vedno skladno. 

Kaj počnete sicer v življenju?

Vse smo gimnazijke. Obiskujemo Gimnazijo Franca Miklošiča v Ljutomeru. Obenem smo vse tudi gasilke in hodimo na razna gasilska tekmovanja. Natalia Lončar trenira tudi gimnastiko, zato imamo v plesih včasih tudi kakšne gimnastične prvine.

Imate v načrtu za prihodnje še kaj dodatnega za popestritev programa?

Mogoče bomo kje pekle tudi palačinke, saj smo se opremile tudi s stojnico za peko palačink.

Od kod ime?

Veronika, Lina, Natalia in Rebeka smo skupaj obiskovale tudi osnovno šolo, kjer smo bile tudi pri dramskem krožku. Ker smo bile male navihanke, nam je učiteljica Tatjana Petrovič nadela kar ime Frčafele, ki pa se nas je prijelo in ostalo.

Kdo skrbi za vaš izgled, kostumografijo, vedno ste lepo usklajene?

Po navadi skupaj razmišljamo, kakšno tematiko si bomo izbrale, nato izberemo glasbo, Rebeka pa si zamisli naš izgled, nariše kostume in jih tudi sama zašije. Naredi tudi koreografije za naše plese, ki jih potem na koncu skupaj dopolnimo. 

Želite še kaj dodati... 

V prihodnosti bi bile zelo vesele kakšnih nastopov, tako da če kdo rabi plesalke, naj nas le pogumno kontaktira na facebooku.

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.