https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad nudila dober odpor državnim prvakom

8.11.2015  

Panvita Pomgrad je na martinovo soboto v 7. krogu prve državne odojkarske lige gostila državne prvake ACH Volley. V športni dvorani OŠ I. v M. Sobota se je zbralo 400 gledalcev. V generalki pred četrtkovim evropskim nastopom so odbojkarji Panvite Pomgrada po skoraj dveh urah zanimive in izenačene prestave šele v podaljšani, peti igri, pokleknili proti državnim prvakom.

 

V uvodnem nizu so domačini sicer začeli odločno in potem, ko ACH še ni uspel sestaviti pravega začetnega udarca je za uvod zatajil še napad. Na drugi strani je Panviti Pomgrad igra stekla, odlično so servirali in ko je svoje dodal še murskosoboški blok je razlika začela rasti iz v točke v točko. Panvita Pomgrad je vseskozi vodila, gostujoči trener Kotnik je skušal prebuditi svojo zasedbo tudi z menjavo organizatorja igre (Satler/Kozlowski), a so domačini vseeno brezkompromisno zaključili uvodni niz. Zadnjo točko prvega niza je z zvitim začetnim udarcem prispeval domači sprejemalec Dejan Pelemiš.

V nadaljevanju so Fujsovi varovanci začeli podobno kot v prvem nizu. Pri izidu 4:3 pa so gostje počasi začeli z menjavami (prvi je na klopi ostal kapetan Flajs, ki je zamenjal Donik) in zatem pri izidu 11:8 za Panvito Pomgrad še reprezentant Kozamernik, namesto katerega je priložnost za igro dobil srednji bloker Purič. Vmes je bil v napadu pri ACH-ju nezaustavljiv levoroki sprejemalec Walker in potem, ko so Sobočani vmes še vodili s 17:14 so jih po začetnem udarcu organizatorja igre Kozlowskega Ljubljančani ujeli in izid izenačili na 19 točki. Po težavah pri sprejemu servisa je zdaj reagiral tudi domači trener Fujs in mladega reprezentanta Rojnika zamenjal z Detelo, kar pa ni obrodilo sadov. Potem, ko so se Sobočani gostom vseeno približali na vsega točko razlike (23:24) pa je rezervist Donik uspešno zaključil ljubljanski napad za izenačenje v nizih na 1:1.

V tretjem nizu je ACH nadaljeval z rezervisti in že ob prvem tehničnem odmoru so Ljubljančani vodili za štiri točke (4:8). Fujs je v igro vrnil sprejemalca Rojnika in na njegov začetni udarec so Sobočani ekpresno izenačili na osmi točki. Dve točki zatem pa so Ljubljančani nerazumljivo popustili in po odličnih domačih začetnih udarcih je razlika začela naraščati. Kotnik tako ni uspel preprečiti preobrata niti z vrnitvijo Kozamernika in Flajsa, po uspešnem napadu domačega korektorja Bogožalca pa so Sobočani povedli z 2:1 v nizih.

Četrti niz je nato ACH z izjemo organizatorja igre, Satlerja, spet začel z udarno šesterko, ki je zdaj povsem razorožila domačo vrsto. Zdaj so povsem popustili Sobočani, Fujsove menjave pa niso obrodile sadov. ACH je začel igrati očitno šele sedaj, kjer je za izenačenje na 2:2 v nizih domačinom prepustil v četrtem nizu vsega 15 točk.

Odločilni, pet niz pa je bil na koncu še najbolj razburljiv. V izenačeni končnici tekme so bili najprej za odtenek boljši gostje (6:8), a so Sobočani uspeli izid izenačiti in celo povesti z 10:9. Po igri živcev na obeh straneh pa so bili na koncu spretnejši prvaki, pri katerih je za preobrat poskrbel prav nekdanji igralec Panvite Pomgrad srednji bloker Koncilja, ki je z začetnim udarcem nato tudi sam zaključil odločilni niz in srečanje za zmago ACH-ja s 3:2.

Panvita Pomgrad vs. Ach Volley  2:3 (25:17, 23:25, 25:19, 15:25, 10:15) 

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:
Pelemiš 21, Bogožalec 20, Rojnik 14, Flisar 12, Šmitran 6, Drvarič 2, Kvas 1, Detela 1 

Točke za Ach Volley so dosegli:
Mochalski 29, Walker 17, Flajs 8, Kozamernik 6, Donik 5, Kozlowski 3, Koncilja 3, Purič 3, Satler 1

Več fotografij najdete v spodnji fotogaleriji:

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.