https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Elektro Maribor sredstva namenil humanitarnima organizacijama v Ljutomeru

13.11.2015 ob 10:00  

Elektro Maribor je tokratno pomoč namenil humanitarnima organizacijama, ki delujeta na širšem območju Ljutomera. 


Elektro Maribor nadaljuje s pomočjo ljudem v stiski na svojem distribucijskem območju. Tokrat sredstva namenja humanitarnima organizacijama, ki delujeta na širšem območju Ljutomera, in sicer Območnemu združenju Rdečega križa Ljutomer in Župnijski Karitas Ljutomer. Predsednik uprave družbe Elektro Maribor, mag. Boris Sovič,in vodja Storitvene enote Ljutomer, Andrej Sraka, sta danes predala dve donaciji, vsako v vrednosti po 1.500 eur, predstavnikoma organizacij.

Ob dogodku so povedali:

Mag. Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor, o tradiciji pomoči ljudem v stiski:

»V Elektru Maribor svojo družbeno odgovornost živimo tudi s sedaj že tradicionalno aktivno podporo humanitarnim programom, ki so namenjeni pomoči ljudem v stiski. Humanitarne organizacije pomagajo prav najranljivejšim članom družbe. Cenimo in spoštujemo njihovo plemenito poslanstvo in zavzeto delo, zato ga, v skladu s svojimi možnostmi, podpiramo z donacijami humanitarnim organizacijam na širšem območju Severovzhodne Slovenije. Tradicionalno je naša družba regionalno strukturirana s svojimi območnimi in storitvenima enotama, ter številnimi nadzorništvi, ki omogočajo dobro poznavanje okolja in hitrejšo odzivnost. Tokratna podpora je tako namenjena programom pomoči dveh humanitarnih organizacij, ki delujeta na širšem področju Ljutomera, kjer se nahaja naša Storitvena enota Ljutomer.«

Silva Duh, predsednica Območnega združenja Rdečega križa Ljutomer, o namenu porabe sredstev:

»Iskreno se vam zahvaljujemo za donirana finančna sredstva v našem imenu in imenu vseh katerim bomo z njimi olajšali težave, s katerimi se srečujejo.

Sredstva bomo v celoti namenili za pokrivanje stroškov socialnih programov s katerimi pomagamo omiliti pomanjkanje posameznikom in družinam iz našega  lokalnega okolja, ki so ostali brez dohodkov ali pa so le ti zelo nizki in ne zmorejo  več pokrivati osnovnih  potreb.«

V imenu predsednika Župnijske Karitas Ljutomer je Izidor Veleberi, upokojeni župnik, o namenu porabe sredstev povedal:

»Donacijo, ki ste nam jo namenili, bomo uporabili predvsem za pomoč družinam pri plačilu tekočih stroškov kot so elektrika, kurjava in podobno ter za nakup živil družinam in posameznikom v stiski. Kar nekaj otrok iz socialno ogroženih družin pa bomo tokrat, ob Miklavžu, lahko razveselili s priložnostnimi darili.

Vsak dan imamo več vlog družin za pokritje tekočih stroškov. Tudi povpraševanje po paketih z različnimi živili je vsak dan večje. Naš osnovni finančni vir so prostovoljni darovi dobrih ljudi. Člani Karitasa skušamo pomagati tudi tako, da pečemo pecivo in ga ponujamo na predbožični tržnici ter pletemo adventne vence in potem prostovoljne darove namenimo v dobrodelne namene.«

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.