https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Pomurju trenutno okoli 1500 beguncev

14.11.2015 ob 9:00  

Tudi danes vas bomo na Pomurec.com obveščali glede aktualnega stanja prisotnosti beguncev v Pomurju.


V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastanjenih 1186, v Lendavi pa 316 migrantov.

Včeraj, 13.11.2015 ob 19.30 uri so nam hrvaški varnostni organi na Mednarodnem mejnem prehodu v Petišovcih predali 590 migrantov, ki so bili nato evidentirani v sprejemnih centrih v Petišovcih ter Dolgi vasi in

nastanjeni v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni. Ob 18. uri je bilo v Gornji Radgoni nastanjenih že 596 tujcev.

Danes, 14.11.2015 ob 4.00 uri je iz Republike Hrvaške na Mednarodni mejni prehod v Petišovce prispeli 316 migranti, ki so bili po končanih postopkih evidentiranja v Petišovcih in Dolgi vasi nastanjeni v nastanitvenem centru v Lendavi.

S strani hrvaških varnostnih organov smo dobili najavo, da nam bodo na Mednarodnem mejnem prehodu v Petišovcih v dopoldanskem času predali okrog  300 migrantov.

V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi trenutno ni migrantov.

 

Foto: Arhiv Pomurec.com

14. november ob 18.43

Danes 14.11.2015 okrog 9. ure je bilo v nastanitvenem centru v Gornji Radgoni nastanjenih 1364 migrantov. Tekom današnjega dne je bilo v nastanitveni center v Gornjo Radgono iz nastanitvenega centra Lendava prepeljanih 316 migrantov.

Avstrijski varnostni organi so danes ob 9. uri na bivšem mejnem prehodu v Gornji Radgoni v svojo državo sprejeli 935 migrantov, ob 14. uri 695 in ob 16. uri še 50. Danes so skupno sprejeli 1680 migrantov.

Ob 17. uri je bilo iz Dobove v sprejemni center v Gornjo Radgono pripeljanih okrog 150 migrantov, ki bodo po končanih postopkih evidentiranja v Gornji Radgoni tudi nastanjeni.

Danes ob 18. uri je iz Republike Hrvaške na Mednarodni mejni prehod v Petišovce z 10 avtobusi prispelo okrog 500 migrantov. Po končanih postopkih evidentiranja v Petišovcih in Dolgi vasi bodo tujci nastanjeni v nastanitveni center v Gornjo Radgono.

S strani hrvaških varnostnih organov smo dobili najavo, da nam bodo na Mednarodnem mejnem prehodu v Petišovcih okrog 21. ure predali okrog 500 migrantov pripeljanih z 10 avtobusi.

V nastanitvenem centeru v Lendavi trenutno ni migrantov.

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.