https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Vox populi: SMC in SDS izenačeni na vrhu lestvice

23.11.2015 ob 9:15  

Rezultati ankete, ki jo za Dnevnik na vzorcu 700 anketirancev opravila agencija Ninamedia kažejo, da sta stranki SMC in SDS s 14,4 % podporo izenačeni na vrhu strankarske lestvice. Delo vlade trenutno podpira 35 % vprašanih, najbolj priljubljen politik pa ostaja predsednik Borut Pahor. 


Na vrhu strankarske lestvice izenačeni SMC in SDS

Na prvem mestu sta izenačeni SMC in SDS s 14,4 odstotno podporo vprašanih, na tretjem mestu pa je stranka SD, ki bi jo volilo 8,3 odstotka vprašanih. Sledijo ZL s 6,2 odstotno podporo,  DeSUS s 4,1-odstotki in NSi, ki bi jo volilo 3,9 odstotka vprašanih.

SLS volilo 2,8 odstotka vprašanih, SNS 1,8 odstotka, ZaAB pa 0,4 odstotka anketirancev. Druge stranke bi izbralo 1,3 odstotka vprašanih, 23,9 odstotka jih ne ve, katero stranko bi volili, 18,6 odstotka vprašanih pa se volitev sploh ne bi udeležilo.

Najbolj priljubljen politik še vedno Borut Pahor

Na vrhu lestvice najbolj priljubljenih politikov ostaja predsednik države Borut Pahor. Sledita mu premier Miro Cerar in evropska komisarka Violeta Bulc. Na četrtem mestu je kmetijski minister Dejan Židan, na petem mestu pa evropska poslanka Tanja Fajon. Sledijo predsednica NSi Ljudmila Novak, evropski poslanec Lojze Peterle, finančni minister Dušan Mramor, predsednik DZ Milan Brglez in poslanec NSi Matej Tonin.

 

Ali je Slovenija po napadih v Parizu varna?

Anketiranci so odgovarjali tudi na aktualna vprašanja. Varnost Slovenije po terorističnih napadih v Parizu večina ocenjuje kot enako. Da je država enako varna meni 57,5 odstotka vprašanih, da je manj varna meni 36,7 odstotka vprašanih. 4,6 odstotka jih meni, da je Slovenija po napadih v Parizu bolj varna, 1,1 odstotka pa je odgovorilo z ne vem.

Velika večina se strinja s postavitvijo ograje na meji

Na vprašanje, ali se strinjate z namestitvijo ograje na meji, jih je 79 odstotkov odgovorilo da se strinja, 21 odstotkov anketiranih pa se z ograjo ne strinja.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.11.2015 ob 16:19 Feri gost

      Na naslednjih volitvah volim za SDS.

      10 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      23.11.2015 ob 17:49 gost prlek gost

      eni rezultati me presenečajo, to pomeni da v politiki pomeni samo všečen govor realno stanje in delo pa nič.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      23.11.2015 ob 18:50 lauraas gost

      Jaz tudi volim SDS, ker so za Slovence, ne pa kot levičarji, ki jim je vsak tujec več, kot pa domač delaven človek.

      7 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      23.11.2015 ob 23:31 gost

      Za eno leto je SDS na oblasti. Težko do narod še tretjič nategnoli z novimi obrazi

      4 26 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.11.2015 ob 7:32 gost

      Aja, še potrditev http://www.24ur.com/novice/slovenija/zica-na-meji-dvignila-priljubljenost-cerarjevi-vladi.html

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.11.2015 ob 20:35 gost

      Opa, nikak je prišo domou, pa je že neprijetno istino zradiro. Dober večer

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.