https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Mešani pevski zbor Štefana Kovača prejel srebrno priznanje

26.11.2015 ob 12:00  

V soboto, 21. 11. 2015 se je na Ptuju zbralo dvanajst ubranih pevskih zasedb in sicer moški in mešani pevski zbori ter male pevske skupine in ženska pevska zbora iz Štajerske in Prekmurja. Mešani pevski zbor Štefana Kovača, Murska Sobota se je uspešno predstavil, z doseženimi 73. točkami je prejel srebrno priznanje Regijskega tekmovanja odraslih pevskih zasedb 2015 - Štajerska in Prekmurje.


Meseca novembra se vrstijo regijska tekmovanja širom po Sloveniji in sicer: Od Celja do Koroške; Gorenjska; Osrednja Slovenija; Dolenjska, Bela Krajina in Posavje; Primorska in že omenjena Štajerska in Prekmurje. Pravico do nastopa imajo zasedbe, ki so sodelovale na Naši pesmi 2014, Sozvočenjih 2014, ali pa so jih na regijski ali državni nivo predlagali strokovni spremljevalci na območnih revijah v sezoni 2014/2015. Iz naše regije sta poleg Mešanega pevskega zbora Štefana Kovača, Murska Sobota nastopili še dve zasedbi in sicer Moški vokalni kvintet Aeternum, Črenšovci in Vokalna skupina BeleTinke, Beltinci, ki sta prav tako osvojila srebrno priznanje.

Foto: Arhiv Pomurec.com

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.