https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Murskosoboška Komunala o poslovanju v prvih devetih mesecih in načrtih za prihodnje

Murska Sobota, 26.11.2015 ob 12:30  

Vodenje murskosoboškega javnega podjetja Komunala je marca prevzel Tadej Ružič. Na današnji novinarski konferenci sta skupaj s predsednikom nadzornega sveta Matjažem Duričem predstavila poslovanje v prvih devetih mesecih in načrte za prihodnje.

 

Po besedah Ružiča je v obdobju od 1.1. do 30.9.2015 družba zabeležila 29 tisoč evrov izgube, v kar je všteta izguba v višini 160 tisoč evrov iz naslova kopališča in izguba v višini 122 tisoč evrov iz naslova delovanja čistilne naprave. Ker MO Murska Sobota krije izgubo iz kopališča in polovico izgube iz čistilne naprave, izkazuje dejanski rezultat poslovanja v prvih devetih mesecih dobiček v višini 191 tisoč evrov. Na tržnem delu so ustvarili dobiček v višini 208 tisoč evrov.

Veliko pozornosti po besedah Ružiča namenjajo reorganizaciji dela. Število zaposlenih zmanjušejo z upokojevanji.

Izpostavil je tudi letošnje investicije v skupni vrednosti 160 tisoč evrov neto. Financirajo jih iz lastnih sredstev iz pozitivne kumulacije in z ustvarjenimi aktivnostmi na trgu. Nabavili so nova vozila, kjer gre le za zamenjave že dotrajanih vozil. Eno kombinirano vozilo, dva poltovornjaka in eno električno vozilo so nabavili v skupni vrednosti 89 tisoč evrov. Planiranih je bilo 185 tisoč evrov, kar predstavlja na koncu prihranek v višini 96 tisoč evrov.

Investirali so tudi v prenovo vhodne avle, ki so jo po zaključku novinarske konference tudi uradno predali namenu. Vrednost investicije v vhodno avlo s prostori za stranke in blagajno je ocenjena na 55 tisoč evrov. Po besedah Ružiča s tem na bolj spošljiv in primeren način sprejmejo njihove stranke.

Izpsotavil je tudi plane za leto 2016, ko želijo dvigniti prihodke za 10 odstotkov. Nadaljevali bodo z investicijsko politiko, povečali stroškovno učinkovitost in učinkovitost izterjav, okrepili tržno dejavnost do strank iz zasebnega sektorja, izvajati investicije MO Murska Sobota, razširiti spekter dejavnosti (dovzgoja rastlin, urejanje dvorišč in okolic, manjša gradbena dela), poenotiti sejemsko dejavnost, s ciljem približati uporabnost njihovih storitev strankam bodo izvedli informacijsko prenovo, želijo pa tudi pridobiti maksimalni obseg vzdrževalnih del za Vodovod sistema B.   

Ob prisotnosti župana MO Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška so ob koncu simbolično predali namenu prenovljene prostore ob vhodu v upravno zgradbo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.11.2015 ob 14:57 gost

      Skratka, živeli na plečih občanov. To, kako nas odirajo z položnicami, več ni mogoče. Pa še bolj nas mislijo. Lahko je sr.... iz polne r....i. In na račun drugih.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.11.2015 ob 21:31 ss gost

      Direktor v taki firmi je lahko vsak! Po potrebi dvignejo svoje storitve - kako so sploh lahko v zgubi?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.11.2015 ob 0:16 Red Bull gost

      "povezani" se nam v fris smejijo in si mislijo: kaj nam pa morete? Kakšen odgovor na vprašanja spodaj ne bi škodil: 1) kako kaj prepotreben elektični avto? Ste že bili v IKEA Graz? 2) kako svetuje bivši direktor Šiftar? S plačo iz naših žepov zadovoljen? :) 3) navigacija za v Graz je še vedno njegova žena? 4) koga od povezanih boste še zaposlili na Komunali? 5) cintorski aviatičar še svetuje natuzziju kaj rabijo na Komunali in kako se napiše javni razpis, da se lahko prijavijo naše "povezane" firme?

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.11.2015 ob 8:06 gost

      Kaj ste vse naredili je zelo lepo. Ampak končni rezultat poslovanja je izguba. Zato ne vidim razloga za zadovoljstvo razen v tem da se ni treba sekirat, kdo bo pokril izgubo. Saj se to že v naprej ve da občina. To smo pa potem mi davkoplačevalci. Če vam kopališče prinaša tako veliko izgubo vsako leto, bi ga morali že davno zapreti, ali pa ga dati nekomu v najem ali prodati pa naj del z njim kar hoče. LP.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.11.2015 ob 1:04 gost

      čakamo na članek o tun http://www.vecer.com/clanek/201511266161376. Što de plačo oškodnino, iz čidih pejnez in što de odgovarjo za protizakonita dejanja? Svet zavoda: boute kakšno povedali na to temo? Verjetno nej, ker je Celec vaš, povezan... Samo narode se pomale trga od vašoga povezovanja za njihove pojneze in do vas nesli s funkcij

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      08.12.2015 ob 18:05 ZUNANJI OPAZOVALEC gost

      Konec leta se približuje in glede komunale vam pišem, kar sem napisal na začetku leta. Spodaj je tudi link. KAJ SE JE URESNIČILO PREVERITE SAMI. http://www.pomurec.com/vsebina/30649/FOTO:_Vcerajsnja_seja_MO_Murska_Sobota_v_znamenju_Komunale_in_Vodovoda DRAGI MOJI SOBOČANCI. Kak san napovedal ob prevzemu direktorskega položaja s strani kriznega mendžerja Ružiča, točno to se je tudi uresničilo. Krizni menedžer mora z istimi ali manjšimi prihodki ustvariti dobiček ob iztem številu zaposlenih. In kaj delajo novodobni menedžerji v lasti politike. No ta pa dela čista kontra. Enkrat sam vam to že razlagau. Komuna je servis za ljudi. Tu pa je čista kontra. Ljudje v občini so servis za napajanje finančnih sredstev od ljudi. Čistak narobe svet. Komunala diktira ceno in občina to podpira, nej pa da bi direktorja prizemljila in mu naložila ka more napraviti eli pa letiš z usnjenega stola. Či še što tau razmi. Po mojem nišče razen Sobočanci, ki za nagrado za povišico na položnici še bole podpirajo svojega župana, ki na svojem področju ni naredil nič kot v zadnjem času povečal cenona položnicah občanom.Sicer pa san vam tudi napovedal, ka te stroške prvoligaškega nogometa mogli pokriti pač sami. In to se zdaj uresničuje skozi povišanje cen, na račun Komunale in Vodovoda se mora stečti še več denarja kot do zdaj. Logično. Menedžerji na Komunali ne morejo pokriti dolga drugače, ker ga ne vejo. Še enkrat vam pravim dragi moji Sobočanci. Ka ste si zvolili, tau zdaj mejte, plačajte zakusko.... Vsaka dobra stvar nekaj stane. Druga rešitev pa je, da takoj menjate župana. No pa to je še nej vse. Poračun še enkrat letos sledi. Bo še ena povišica letos, plačajo občani sami.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.