https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

Pomurski otroci so se na Pohorju učili smučati

22.02.2011 ob 12:48  

5-dnevni smučarski tečaj na Arehu sta organizirala Osnovna šola Sveti Jurij in Osnovna šola Kuzma v sodelovanju s Stankom Holsedlom, vodjem tečaja, in Smučarskim klubom Branik Maribor, vsako leto pa se pridruži še veliko otrok iz ostalih delov Pomurja. Tečaja se je udeležilo 145 otrok, kar je največ izmed vseh dosedanjih tečajev.

Letošnjo zimo so otroci iz Pomurja že deveto leto zapored v okviru Pomurskega smučarskega tečaja vijugali na mariborskem Pohorju. 

Prvih zavojev in boljšega ter varnejšega smučanja so se tečajniki učili pod vodstvom licenciranih učiteljev smučanja SK Branik s potrjeno licenco za leto 2010/2011. Tečajniki so bili razporejeni v 15 skupin, od tega ena skupina vrtčevskih otrok in ena skupina borderjev, ostale skupine pa so sestavljali otroci z različnim smučarskim znanjem – od popolnih začetnikov pa do tistih, ki so se že spuščali po belih strminah. 

Zadnji dan je sledila že tradicionalna veleslalomska preizkušnja, ki je bila prilagojena tečajnikom z različnim smučarskim znanjem. Kljub slabemu vremenu in predtekmovalni tremi so vsi tečajniki odlično odpeljali tekmo in tako uspešno zaključili smučarski tečaj. Po končanem smučanju so vsi tečajniki na zaključku prejeli priznanja in pokale. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Andreja Holsedl

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.