https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Boreci: Vlak trčil v osebni avtomobil

22.02.2011 ob 16:11  

Na nezavarovanem prehodu čez železniške tire med naseljema Boreci in Ključarovci pri Ljutomeru, sta danes okrog 13. ure trčila tovorni vlak in osebni avtomobil.

Voznica osebnega vozila naj bi bila lažje poškodavana (je na opazovanju v bolnišnici), nastala pa je gmotna škoda, ki jo ocenjujejo na 2000 evrov. Prehod, kjer se je nesreča zgodila, je označen z Andrejevim križem. 

Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je 22-letna voznica osebnega avtomobila Opel Corsa peljala po lokalni cesti iz smeri Ključarovec, v smeri Križevec pri Ljutomeru. Ko je pripeljala v bližino nezavarovanega prehoda ceste čez železniško progo v Ključarovcih, ki je označen s prometnim znakom »Andrejev križ«, ni ravnala  s potrebno previdnostjo, saj je zapeljala čez tire v trenutku, ko je iz njene leve strani pripeljal tovorni vlak.

Vlakovodja kljub zaviranju trčenja ni mogel preprečiti.  S sprednjim delom lokomotive je trčil v sprednji bočni del avtomobila. Avtomobil je od mesta  trčenja odbilo približno 20 metrov, kjer je obstal.



Pazite na prehodih

Do konca meseca februarja sicer poteka akcija "Ustavite se. Vlak se ne more." za večjo varnost na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo. Cilj akcije je, zmanjšati število prometnih nesreč in s tem žrtev, na prehodih ceste čez železniško progo. Policija zato ponovno poziva vse udeležence v cestnem prometu na povečano pozornost, pazljivost in spoštovanje prometne signalizacije na nivojskih prehodih ceste čez železniško progo.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.