https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Panvita Pomgrad premagala Krko in potrdila tretjo mesto

21.12.2015  

Zadnjo domačo tekmo v koledarskem letu so murskosoboški odbojkarji odigrali z odliko. Tako po rezultatu kot tudi dejansko, pa čeprav je igra - posebej v drugem nizu – vmes kar nekajkrat pošteno zanihala in je domači trener, Fujs moral poseči po rezervistih. Toda po slabi uri in pol igre presenečenja v Murski Soboti vendarle ni bilo in odbojkarji Panvite Pomgrada so z maksimalno zmago proti Krki potrdili visoko, tretje mesto na lestvici.


Panvita Pomgrad vs.Krka  3:0 (25:20, 25:21, 25:20)

V povsem izenačenem prvem nizu so domačini naredili razliko dveh točk šele pri izidu 13:11 in nato minimalno prednost rutinirano uspeli zadržati do končnice. Spretnejši odbojkarji Panvite Pomgrada so namreč takrat vnovčili priigrane izkušnje, sestavili blok in po Krkinih napakah v napadu je domači sprejemalec Pelemiš zaključil niz za domače vodstvo z 1:0.

Foto: arhiv pomurec.com

Nato pa kot, da bi se gostje prebudili. V drugem nizu so namreč takoj povedli za pet točk (0:5) in domača igra je postala neprepoznavna. Domači trener, Fujs je pri zaostanku 4:10 na mestu organizatorja igre Drvariča zamenjal s Kvasom in Panvita Pomgrad se je začela počasi sestavljati šele po servisu Pelemiša (7:10). Pri gostih je zdaj zanihal sprejem servisa in Panvita je Krko po začetnem udarcu blokerja Šmitrana ekspresno ujela na 12. točki. A se Krkaši vseeno niso dali. Po zaslugi nezaustavljivega Kosmine so si znova priigrali prednost (13:17), nato pa se je ustavilo. Fujs je posegel še po zadnjem orožju, sprejemalca Detelo je zamenjal z mladim reprezentantom Rojnikom, in Panvita Pomgrad je Krkaše ujeli na 18. točki. Še več – po izenačenju na 20. točki  je zatem igralo samo še domače moštvo. Panvita Pomgrad je nato po treh zaporednih blokih – zadnjem sprejemalcu Turku – po izidu povsem bolj prepričljivo kot dejansko dobili drugi niz.

Zadnji, tretji niz pa je bil nato zgolj še formalnost. Fujs je na igrišču pustil začetno peterko z Drvaričem in Detelo, na drugi strani pa je trener Krke, Rojc povsem zarotiral zasedbo. Sprejemalca Drobniča je pustil na klopi, na njegovo mesto se je ob bok Turku preselil Kosmina, na korektorsko mesto pa je vstopil Vrhovšek. A pričakovanega učinka ni bilo. Panvita Pomgrad je namreč vajeti igre zdaj dokončno prevzela v svoje roke in povedla z 20:12. Po menjavi organizatorja igre pri Krki Pucelj – Klobčar  ter nekaterih menjavah v domači vrsti pa je Krka nato znova zagrozila in se približala na 21:18. A se borbeni Sobočani niso dali. Izkoristili so sicer šele tretjo zaključno žogo in po uspešnem napadu Detele tekmo rutiniralo končali z maksimalno zmago s 3:0 v nizih.

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada je po tekmi dejal: »Rezultatsko smo tokrat res gladko premagali nasprotnika, a je bilo na igrišču vseeno drugače. V drugem nizu smo imeli namreč kar nekaj težav z organizacijo igre in z realizacijo napada. Lovili smo priključek in gostje so nam celo dvakrat ušli, a sta na koncu servis in blok niz vendarle odločila v našo korist. Zadnji niz smo zatem igrali dobro do 21. točke, nato pa smo spet padli, a po čvrsti končnici smo tekmo zasluženo dobili. Liga je letos res izenačena in vsako tekmo je potrebno odigrati maksimalno, sicer se ti to maščuje, kar se je nam letos tudi že zgodilo. Zadovoljni smo, da smo trenutno tretji oz. smo zadržali tretje mesto na lestvici. V sredo igramo še proti zadnji ekipi prvenstva in na Koroškem pričakujem zmago, čeprav si ne smemo privoščiti podcenjevanja saj nas do konca koledarskega leta čaka še kar nekaj tekmovalnih obveznosti...«  

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:

Bogožalec  15

Pelemiš 13

Flisar 8
Šmitran 7

Detela 6

Drvarič 1
Rojnik 1

 

Točke za Krko so dosegli:

Kosmina 12

Drobnič 9

Turk 7

Erpič 6

Erpič 3

Bregar 2

Klobčar 2

Vrhovšek 1

Pucelj 1

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.12.2015 ob 8:07 gost

      bravo,čestitke,premalo komentarjev,to pogrešam

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.12.2015 ob 8:49 gost

      super tekma, forma se dviguje, samo tako naprej

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.