https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Pušča bogatejša za Informacijsko točko

31.12.2015 ob 7:00  

V Krajevni skupnosti Pušča so včeraj uradno predali namenu novo informacijsko točko. Ta pomeni za krajane Pušče kot tudi za vse institucije, ki se posredno ali neposredno srečujejo z romsko tematiko pomembno pridobitev.

 

V večnamenski dvorani na Pušči je včeraj začela delovati Informacijska točka, ki je zasnovana kot javno dostopna e-točka. Izobraženi Romi bodo tukaj lahko prostovoljno pomagali Romom, ki se srečujejo z različnimi težavami pri reševanju upravnih in administrativnih vprašanj, izpolnjevanju obrazcev, pisanju prošenj in podobnem. Na Informacijski točki bodo svoje aktivnosti v obliki delavnic ali predavanj lahko izvajale tudi druge institucije kot npr. Center za socialno delo, Zavod za zaposlovanje, Policija, vzgojno-izobraževalne in kulturne ustanove.

Zbrane sta ob tej pomembni pridobitvi nagovorila romski svetnik Darko Rudaš in župan MO Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek.

Ob tej priložnosti je Krajevna skupnost Pušča prevzela multimedijsko opremo, ki je bila nabavljena v sklopu projekta Romano Kher.  Dogajanje so popestrili otroci iz Vrtca Romano.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.