https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Ponovoletni sprejem murskosoboškega župana Jevška

Murska Sobota, 08.01.2016 ob 15:30  

Župan mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je danes priredil v dvorani murskosoboškega gradu ponovoletni sprejem. Za glasbo je poskrbel etno-jazz kvartet Džezzva. Župan Jevšek je v svojem nagovoru med drugim poudaril, da v naši sredini domuje veliko uspešnih podjetnikov, kar nam mora vlivati optimizem, ker v tej pokrajini znamo in zmoremo.

 

»Pomurje ima priložnost postati bolj konkurenčno, bolj privlačno in tudi bolj razvojno uspešno. V novem letu si želim predvsem veliko mero optimizma, tega kar nam včasih Prekmurcem manjka, da preveč jamramo, kaj je bilo narobe, da nas vsi odrinejo na stran. Če si ne bomo pomagali sami, nam nihče drug ne bo pomagal«, je v svojem nagovoru povedal Jevšek. In nadaljeval: »Moja vrata so vedno odprta. Dostopen sem tudi na sejmu ali pa na ulici. Pomagam po svojih močeh odpirati vrata gospodarstvu, ki je ključ razvoja v naši regiji«.

»Začnite se med sabo pogovarjati, dejavnosti se tako mrežijo in tako nastaja neka nova kvaliteta, novi fokusi«, je zbrane pozval Jevšek. »Karkoli pade v rodovitna tla prekmurske ravnice, zraste«.

Kako naprej? »V regiji moramo biti bolj trdni, več si moramo upati, moramo se otesti povprečnosti in podpovrečnosti. Zakaj ne bi paviljon expa stal ob Soboški kamešnici? Zakaj ne bi japonskega proizvajalca visoke tehnologije pripeljali v Mursko Soboto? Če bodo prišli v naše okolje inženirji, visoko izobraženi ljudje, to so naši prekmurski študentje in študentke, bodo imeli malo boljše plače, bodo kupili stanovanje, hiše, avte, vse potem raste naprej«.  

Sprejema so poleg  številnih politikov, gospodarstvenikov, funkcionarjev, direktorjev javnih zavodov in drugih pomembnih gostov udeležili še častni konzul Republike Slovenije na Japonskem, Yukia Moria, okrajni glavar avstrijske južne Štajerske, Heinrich Schmidlechner ter Joseph Majcen, predsednik gospodarske zbornice južne Štajerske in župan občine Bad Radkersburg. 

 

Več fotografij v spodnji galeriji...

 

    Fotogalerija