https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Polovičen izplen hokejistk Moravskih Toplic v Zelini

21.1.2016  

V sklopu hrvaško-slovenske lige v dvoranskem hokeju na travi so igralke Moravskih Toplic gostovale v najbolj hokejskem kraju na Hrvaškem, v Zelini. Tokratne nasprotnice so bile domačinke, ki tekmujejo z dvema ekipama.


Proti vsem pričakovanjem je mlajša boljša od izkušene starejše, kar pa niti ni presenetljivo, saj mlade Zelinčanke igrajo v močni avstrijski ligi. Prav te pa so bile prve nasprotnice naših prvakinj. V izenačenem in zelo kvalitetnem srečanju so igralke Moravskih Toplic imele v končnici kar tri kratke kote, zadele vratnico, bile dvakrat z vratarko iz oči v oči in po vsem tem bile na koncu prekratke za gol. To je po treh letih prvi poraz z Zelino v dvorani, z ekipo, ki ogromno obeta v ženskem hokeju in ekipo, ki se bo v prihodnosti zagotovo spogledovala z tekmami najvišjega ranga.

Srečanju, ki je bilo zelo borbeno, dinamično in gledljivo, je v večernem terminu sledil dvoboj z igralkami, ki imajo vse karakteristike članic. Tudi v tem dvoboju so tako kot v prvi tekmi prve zadele domačinke, a so igralke iz Moravskih Toplic ob odmoru že imele rezutatsko prednost. Naše hokejistke so diktirale tempo igri in predvsem  nadzorovale potek igre v obrambi. Končni rezultat povsem ustreza dogodkom na igrišču.

Rezultata:

Zelina ml. : Moravske Toplice 4:3 (3:1)
Strelke za M. Toplice: Melanie Smodiš, Sanja Kropec in Laura Schmidlechner.

Moravske Toplice : Zelina st. 4:2 (2:1)
Strelke za M. Toplice: Sanja Kropec 2, Lucija Toplak in Tjaša Vrečič.

Za pravo oceno o tem, kakšen klub je Zelina, dajmo informacijo, da si klub kupuje svoj avtobus - po sistemu največjih klubov - ki bo služil izključno za prevoz vseh selekcij v klubu. In v klubu je več kot 300 aktivnih igralcev in igralk.

Prihajajoči vikend bodo pele palice v dvorani Osnovne šole 3 v Murski Soboti. Odigran bo namreč drugi turnir domačega prvenstva z začetkom ob 9.00 uri.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.