https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

FOTO: Odbojkarji Panvite Galexa klonili v Murski Soboti

Murska Sobota, 26.2.2011  

Odbojkarji Panvite Galexa so v tekmi 7. kroga modre skupine 1. DOL Radenska Classic v Murski Soboti izgubili z ekipo Marchiol Vodi. 

Panvita Galex : Marchiol Vodi 2:3 (26, -16, -22, 22, -11)

Gledalcev: 300


Panvita Galex: Ajlec 4, Zupanc 6, Pavlovič, Mijalkovič 16, Kerec, Žitnik 1, Topovšek, Marič, Horvat 16, Flisar 17, Novak, Tot 19, Hrastovec

Marchiol Vodi: D. Koncilja 14, Krivec 7, Basaneže 9, Orel 14, Bregant 16, Čabarkapa 15, Vidič, Polgar 3, Kuburović 2, M. Koncilja, Sirk

Dobri dve uri trajajoč zanimiv in poln preobratov obračun Sobočanov in Prvačanov so dobili slednji, ki so tokrat praktično brez nerazpoloženega igralca s poletno igro v Murski Soboti vknjižili dve točki za zmago. Prav nasprotno pa je bilo v domači vrsti tokrat vse premalo razpoloženih igralcev, kar se je poznalo predvsem v napadu. Odbojkarji Marchiola so z odličnimi začetnimi udarci domačine oddaljili od mreže, pa tudi sicer je bil sprejem servisa tokrat šibka točka obeh murskosoboških sprejemalcev, tako Andreja Tota kot Žige Zupanca. 

Slednjega je sicer v četrtem nizu zamenjal mladi Blaž Ajlec, ki je prinesel preobrat in napovedal izenačenje v nizih na 2:2, Tot pa je v igri pri domačih ostal predvsem zaradi učinkovitosti v napadu, saj je na trenutke v četrtem nizu praktično sam držal korak s tekmeci. A so bili na trenutke razpoloženi posamezniki v domači vrsti tokrat proti razpoloženi celotni gostujoči vrsti, kjer so priložnost za igro dobili praktično vsi odbojkarji, premalo. 

Začelo se je s prepričljivo predstavo domačih, ki so povedli z 18:10, nazadnje vodili celo s 23:20, nato pa nerazumljivo popustili in po pravi drami s točko kapetana Tomaža Horvata dobili uvodni niz šele na razliko. In očitno je uvodni niz Sobočanom pobral preveč moči za nadaljevanje. V drugem so namreč vseskozi vodili gostje, ki pa so za razliko od domačinov niz brez posebnih težav zaključili v svojo korist. V tretjem sta se nato moštvi vseskozi izmenjavali v vodstvu do drugega tehničnega odmora, ko so Prvačani povedli s 16:14 in nato razliko obdržali do konca ter niz dobili po bloku Zupancu. 

V četrtem nizu pa je že bilo videti, da bodo nerazpoloženi Sobočani tekmo izgubili brez posebnega boja. Prvačani so v tem obdobju prevladovali v vseh prvinah odbojkarske igre, poleg odličnega bloka in servisa pa so domačini nizali napako za napako. Soboški trener Dejan Fujs je zatem pri izidu 11:6 za Marchiol zamenjal Zupanca z mladim Ajlecem - ta je takoj po vstopu v igro prispeval dve direktni točki iz servisa - in po izenačenju nato na 20. točki, ko so se prebudili še ostali, je Tot prinesel preobrat. Niz pa sta z blokom zaključila Horvat in Gorazd Flisar.

V zadnjem, odločilnem nizu je pri domačih znova odpovedal sprejem, gostje so takoj na začetku povedli s 3:0, nato pa zgolj še prisebno držali razliko ter tekmo skoraj po dveh in pol urah igre odločili v svojo korist. Zadnjo točko za odločilni peti niz in zmago je za Prvačino prispeval Dejan Čabarkapa. (STA)

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.