https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

FOTO: Panvita Pomgrad na domačem parketu premagala Salonit Anhovo

Murska Sobota, 25.1.2016  

V soboto ob 19. uri v športni dvorani OŠ. I je potekala tekma državnega prvenstva v odbojki med domačim klubom Panvita Pomgrad in gostujočim klubom Salonit Anhovo. Tekmo so dobili domačini s končnim izidom 3:2.


Panvita Pomgrad vs. Salonit Anhovo  3:2

25:15, 22:25, 26:24, 17:25, 18:16

V dobri dve uri trajajoči tekmi polni preobratov so tokrat uživali predvsem gledalci. Za potrditev tretjega mesta na lestvici so namreč domači odbojkarji proti Salonitu na koncu dobili praktično že izgubljeno tekmo in tako zmagali še dvanajstič v sezoni.

V uvodnem nizu, ki so ga po hitrem postopku dobili odbojkarji Panvita Pomgrad je odločal predvsem servis. Na začetni udarec domačega sprejemalca, Dejana Pelemiša in zatem še organizatorja igre Panvite Pomgrad, Tineta Kvasa so namreč Sobočani nanizali naprej šest in takoj zatem še pet točk. Domači kapetan Gorazd Flisar je nato za piko na i uvodni niz zaključil še s točko neposredno iz servisa.

V nadaljevanju pa je sledil preobrat. Gostje so se uspeli zbrati in po izidu 8:9 narediti odločilno razliko petih točk (9:14). Panvita Pomgrad je nato izid izenačila na 15. točki, po izenačenju na 19:19 pa je nato znova igral samo še Salonit Anhovo in gostujoči sprejemalec Jure Okroglič je izkoristil drugo zaključno žogo za izenačenje na 1:1 v nizih.

Sledil je razburljiv tretji niz. Tekmeca sta bila tokrat izenačena do 15. točke in ko je pri Panviti Pomgrad zaškripalo pri organizaciji napada je Salonit Anhovo povedel z 20:15. Vmes je reagiral domači trener, Dejan Fujs, in organizatorja igre Kvasa je zamenjal Urban Drvarič. In borbeni odbojkarji Panvite Pomgrad so izid izenačili na 20. točkiki. Dramatično končnico je nato odločil domači sprejemalec, Jernej Detela, ki je izkoristil prvo zaključno žogo kar predhodno ni uspelo Salonitu.

V četrtem nizu pa je nato znova igralo samo eno moštvo. Pri Panviti Pomgrad so se nadaljevale težave s sprejemom servisa, Fujsove menjave (Pelemiš/Rojnik) pa niso obrodile sadov in Dejan Čabarkapa je izid v nizih izenačil na 2:2.

Sledil je odločilni, peti niz. Fujs je tokrat na igrišču pustil Jakoba Rojnika, Dejan Pelemiš pa je ostal na klopi. Panvita Pomgrad se še naprej ni uspela sestaviti in Salonit Anhovo je povedel z 11:7. Bloker Dos Santos je nato zapravil začetni udarec, na drugi strani pa je po bloku Flisarja na servis prišel Detela, ki nanizal tri točke zapored in izid izenačil na 12:12. V izenačeni končnici so zatem borbeni Sobočani za preobrat najprej rešili praktično nemogočo točko. Tekmo pa je zaključil Salonitov korektor Dario Savičič, ki ga je Kvas ujel v bloku za murskosoboško zmago s 3:2 in nepopisno veselje Sobočanov.

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli:  Bogožalec 21, Flisar 17, Detela 16, Pelemiš 12, Šmitran 7, Rojnik 6, Kvas 4

Točke za Salonit so dosegli: Čabarkapa 25, Okroglič 19, Česnik 11, Dos Santos 10, Karnel 2, Savičič 5

Več fotografij v spodnji galeriji:

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.