https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

FOTO: Neverjetne lego skulpture na ogled v štajerski prestolnici

Maribor, 29.01.2016 ob 7:15  

Še ta teden se vam lahko zgodi, če se boste sprehajali po znanem nakupovalnem središču Europark v Mariboru, da boste naleteli na krokodila. Seveda ne gre za čisto pravega krokodila, ampak izredno čudovito skulpturo – umetniško kreacijo sestavljeno iz tisočerih lego kock.

 

Ta teden v štajerski prestolnici gostijo velik LEGO festival. V sklopu festivala je razstavljenih devetnajst enkratnih in iz lego kock dovršenih skulptur. Slednje skupaj tehtajo več kot eno tono. Med razstavljenimi skulpturami najdemo številne prikupne živali in risane ter filmske junake. Med njimi lahko najdemo Chima Croco in Chima Lion, Woody iz zgodbe Toy Story, junaki iz filmske sage Vojna zvezd, 110 kilogramov težka medvedka in legendarna Strela McQueen, ter Captain Rex - junak iz sage Vojna zvezd. Slednji je tudi najtežja skulptura, ki tehta celih 142 kg.

Lego kocke spodbujajo kreativnost in ustvarjalnost, tako odrasle, predvsem pa otroke. Razstavljene skulpture nam dokazujejo, da lahko s pomočjo domišljije in dobre ideje ustvarimo čudovite kreacije tudi iz »navadnih« kock. Kakor iz malega zraste veliko, tako iz škatle razmetanih kock, lahko nastane tako rekoč vse kar si zamislilo. Samo od nas je odvisno, kaj smo iz danega sposobni ustvariti.

 

Poleg razstavljenih skulptur je na voljo tudi velika LEGO igralnica, kjer je na voljo tisoče kock za otroško ustvarjanje in sestavljanje. S slednjimi bodo lahko otroci uresničili svoje zamisli. Obiskovalci pa lahko tekmujejo v naslednjih tekmovanjih: iskanju zlate lego kocke, sestavljanju mini skulptur, sestavljanju najvišjega stolpa, sestavljanju najdaljšega mostu in v tekmovanju v »lego ribarjenju«.

 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.