https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Trčil v pešca in pobegnil s kraja nesreče

02.02.2016 ob 6:58  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem kaznivih dejanj, pet prometnih nesreč, štiri kršitve javnega reda in miru, štiri primere povoženja divjadi in zasegli eno vozilo. 

 

Ob 19.30 uri je v Gančanih voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v pešca, ki je ob sebi potiskal kolo. Po trčenju je pešec padel po vozišču regionalne ceste in se hudo telesno poškodoval, voznik osebnega avtomobila pa je z nezmanjšano hitrostjo, ne da bi nudil pomoč poškodovanemu v prometni nesreči, s kraja prometne nesreče odpeljal naprej v smeri naselja Renkovci. Policisti so z ogledom kraja nesreče ter zbiranjem obvestil povzročitelja nesreče ob 21.27 uri izsledili na njegovem domu. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

Okoli 10. ure je voznik osebnega avtomobila na Lendavski ulici v Murski Soboti zaradi vožnje pod vplivom alkohola in nepravilnega premika z vozilom povzročil dve prometni nesreči in se s kraja odpeljal. Policisti so povzročitelja izsledili in zoper njega odredili pridržanje na PP M. sobota. 

Na področju kriminalitete so v Murski Soboti obravnavali tatvino denarnice, poškodovanje vhodnih vrat in goljufijo, v Križevcih gozdno tatvino, v Radencih poškodovanje osebnega avtomobila in v Ljutomeru tatvino v trgovini in tatvino ključev.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.   

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo vozniku zaseženo motorno kolo. 

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Ljutomera.        

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.