https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: V Radencih so se poklonili Prešernu in kulturi

05.02.2016 ob 16:40  

V četrtek, 4. februarja popoldne, so na Osnovni šoli Radenci učenke in učenci pod vodstvom svojih mentoric in mentorjev izvedli proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku.


Letos je potekala pod motom iz Prešernove Zdravljice (Žive naj vsi narodi, ki hrepene dočakat dan, da koder sonce hodi, prepir iz sveta bo pregnan…) . Ob 17. uri je v šolski avli zapel slovensko himno Mladinski pevski zbor Osnovne šole Radenci pod vodstvom Vere Stajnko.

Učenke in učenci (Eva Pešti, Tilen Vodička, Jana Zamuda, Rene Klement in Tajda Hedžet) so povezovali program proslave, z glasbenimi vložki pa so sodelovali Nino Klemenčič (klarinet), Nina Kolar (violina), Jaka Ajlec (klavir) ter s kitaro in petjem Špela Žitek. Prvošolci so izvedli dramatizacijo otroške poezije, splet plesov je zaplesala folklora OŠ Radenci, deklamirali pa so: Kaja Rihtarič, Marko Matko Ficko, Denis Štefanec, Jaka Ajlec in Sinaj Mitev ter Eva Pešti.  Dramatizacije so izvedli Eva Farkaš, Nina Kolar, Miša Pintarič in Eva Zidar ter Taja Berič.

O pomenu 8. februarja – slovenskega kulturnega praznika je govorila ravnateljica OŠ Radenci Simona Grosman, za zaključek pa je Mladinski pevski zbor zapel pesem Vlada Kreslina Z Goričkega v Piran. V avli šole so si lahko vsi udeleženci proslave ogledali razstavo učenk in učencev, ki so ji dali naslov »Po Prešernovih stopinjah«.


Avtor: Lipe Juhart

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.