https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slovesnost MO Murska Sobota ob slovenskem kulturnem prazniku

Murska Sobota, 06.02.2016 ob 8:45  

Včeraj je v Gledališču Park v Murski Soboti potekla slovesnost Mestne občine Murska Sobota ob slovenskem kulturnem prazniku.

 

Župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek je ob kulturnem prazniku podelil nagrado in priznanja za dosežke na področju umetnosti in kulture. Denarno nagrado Mestne občine Murska Sobota za vrhunske dosežke na področju kulture je letos prejel Zavod za organizacijo in izvedbo kulturnih prireditev FLOTA Murska Sobota. Plaketo Mestne občine Murska Sobota za pomembne dosežke na področju kulture je prejel Matej Končan (Kleemar). Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo in prispevek k razvoju kulturnih dejavnosti je letos pripadlo Janezu Mataju. Priznanje Mestne občine Murska Sobota za uspešno delo mladih ustvarjalcev pa je za izvedbo projekta in izdajo zgoščenke »Prvosrčen« - Deca prejela Osnovna šola II Murska Sobota.

Slavnostni govornik ob prazniku je bil državni sekretar na Ministrstvu za kulturo Republike Slovenije Anton Peršak. V programu je nastopil Boris Cavazza kvartet, ki ga sestavljajo Boris Cavazza (avtor glasbe in vokal), Igor Leonardi (kitara, soavtor glasbe), Nino Degleria (kontrabas), Enos Kugler (bobni), Boštjan Gombač (klarinet, flavta). 

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.02.2016 ob 22:01 gost

      malo rajše preverite kak tej vaše osnovene šole v mestu zaposlujejo samo svoje sorodnike, znance,.. mislim, da kakšen KPK nebi bil odveč, če bi potrkal na vrata OS

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      08.02.2016 ob 14:28 gost res je gost

      Res je g. župan, in tisti, ki odločate o delovnem mestu ravnateljev. Pri zaposlovanju je nej važna strokovnost in izobrazba, ampak pznanstvo in druge usluge. Zato pa so naše šole tan, ge so. Tudi za te soboške pa še štere ravnatele pa ravnatelce bi trbelo preveriti njihove reference in obče moralne kvalitete, in, če so sploh lejko na takšen položaji pri vzgoji in izobraževanju. Nemreš biti deci za vzgled, če san nemaš občih kvalitet. Nekda se je na te stvari dosti dalo, danes pa na žalost prevladujejo druga, vprašljiva merila. Ks se pa tiče KPK ja pa bi na sob oških in tudi drugih šolah v Pomurju imeli dosti dela. Menda se bodo v kratken spravili tudi k temu poslu. Upajmo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.