https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

FOTO: Podelili priznanja najboljšim pomurskim športnikom

10.02.2016 ob 11:00  

Prejšnji teden je v športni dovrani OŠ. III potekala razglasitev najboljših pomurskih športnikov in ekip za leto 2015. Najboljša športnika Pomurja sta postala kikbokserka Aleša Bagari in strelec Boštjan Maček v ekipnem športu pa so si naslov najboljših prislužili odbojkarji Panvite Pomgrad.

Naj športnice 2015: Aleša Bagari, Mateja Zver in Fiona Zečeri

Aleša Bagari (Kickboxing klub Odranci) je evropska mladinska prvakinja v kategoriji kick light do 70 kilogramov z evropskega prvenstva za kadete in mladince v San Sebastianu ter zmagovalka evropskega pokala v kategoriji članic v februarju 2015.

Nogometašica Mateja Zver (Nogometni klub FSK Simacek St. Pölten – Spratzern Avstrija) je dobila priznanje za drugo mesto. Mateja je državna in pokalna prvakinja z nogometnim klubom FSK Simacek St. Pölten v prvi avstrijski ligi ter članica slovenske državne reprezentance v kvalifikacijah za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2017.

Priznanje za tretje mesto je osvojila Fiona Zečeri (Karate klub Murska Sobota). Fiona je evropska mladinska prvakinja v kategoriji do 55 kilogramov mednarodne karate zveze IKU z evropskega prvenstva v Santaremu na Portugalskem in dobitnica bronaste kolajne za ekipno tretje mesto slovenskih mladink na svetovnem kadetskem in mladinskem prvenstvu v Mariboru.

Naj športniki 2015: Boštjan Maček, Simon Špilak in David Žibrat

Boštjan Maček (Strelsko društvo Štefana Kovača trap Murska Sobota) je dobitnik bronaste kolajne z evropskega prvenstva na Pragerskem, državni prvak v streljanju na glinaste golobe in prvi pomurski športnik, ki je leta 2015 izpolnil normo za nastop na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016.

Na drugem mestu je Simon Špilak (KK Team Katjuša Rusija), ki je letos tudi osvojil naziv naj kolesarja leta. Je zmagovalec Dirke po Švici, osvojil je tudi drugo mesto na Dirki po Romandiji in tretje mesto na dirki Pariz – Nica. Leto 2015 je končal na 16. mestu svetovne profesionalne kolesarske lestvice, kar velja za rekordno slovensko uvrstitev.

Na tretjem mestu je David Žibrat (Kickboxing klub Odranci). David je dobitnik bronaste kolajne v kategoriji light contact do 89 kilogramov s svetovnega prvenstva v Dublinu ter zmagovalec svoje prve profesionalne borbe proti takratnemu svetovnemu mladinskemu prvaku, Balaszu iz Madžarske, v Mariboru.

Več fotografij najdete v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.