https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Kulturno obarvan večer na Razkrižju

Razkrižje, 08.02.2016 ob 7:20  

V soboto, 6. februarja 2016, je v prostorih Knjižnice in čitalnice Razkrižje potekal dogodek, posvečen bližajočemu se slovenskemu kulturnemu prazniku.  Uvodoma z odprtjem fotografske razstave z naslovom No Wi-Fi: Maraton Damask-Berlin, avtorjev Nataše Juhnov in Jureta Zaunekerja, fotografov časopisa Vestnik in novinarja Andreja Bedeka, avtorja besedil.


Odprtje razstave so z izpovedmi o doživljanju begunske krize v naših krajih obogatili: predsednica Območnega združenja Rdečega križa Ljutomer, Silva Duh, sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Ljutomer, Maša Germšek, generalni tajnik Škofijske karitas Murska Sobota, Jožef Kociper in župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič. Prireditev posvečeno slovenskemu kulturnemu prazniku, so v prvem delu povezali s človečnostjo, humanostjo. Spregovorili so ljudje, ki so begunce srečali od blizu.

V drugi del prireditve so zbrane popeljali učenci OŠ Razkrižje z recitacijami Prešernovih pesmi, pod mentorstvom učiteljic Cvetke Mesarič in Bojane Pergar Stolnik.  Za glasbeno popestritev sta poskrbeli Iva in Anja Kuhar, ki obiskujeta Glasbeno šolo Slavka Osterca Ljutomer.

V drugem delu je mlada avtorica Jasna Jurkovič predstavila knjige o slovenskih običajih in praznikih. Jasna Jurkovič je profesorica slovenskega jezika, ki želi otrokom skozi zanimive zgodbe približati slovenske praznike in običaje. Doživeto predstavitev knjig so zaključili razkriški pevci.

Sledilo je prijetno druženje obiskovalcev z avtorji razstave in avtorico knjig. Pogostitev so pripravile članice Turistično narodopisnega društva Razkrižje. Dogodek je povezovala Adrijana Bogdan. Za sceno je poskrbela Danica Pergar.

Nenavadna razstava, ki v sebi nosi globoko sporočilno vrednost, bo v prostorih Knjižnice in čitalnice Razkrižje, na ogled do 19. februarja 2016.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.02.2016 ob 9:32 fadilvokri gost

      Begunci? Ne, hvala!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.02.2016 ob 11:01 hasanima sami gost

      begunce si pozovite domov vij rdečekriževci pa škofijci, pa jin dajte jesti pa piti, nej ka slovenskomi narodi jemljete kruh, kak vas nej sran, za pizdeke z druge celine se brigate, sramota, nacionalna sramota, što vas bougi plačuvle

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      10.02.2016 ob 3:35 Pfg gost

      ta Bogdan Adrijana pa tude povsod polek...katastrof

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.