https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Prešernov dan počastili tudi v Radencih

Radenci, 11.02.2016 ob 10:00  

Osrednja prireditev v čast slovenskega kulturnega praznika v Občini Radenci je bila na sam 8. februar, na njej pa so nastopili vokalni kvintet Klopotec s Kapele ter dijakinje in dijaki Gimnazije Frana Miklošiča iz Ljutomera.


V Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih se je prireditev pričela ob 19. uri na sam kulturni praznik. Po odpeti himni je povezovalec programa Dejan Raj najprej napovedal nastop vokalnega kvinteta Klopotec s Kapele. Moški pevski kvintet je po odpetih treh pesmih ob govorniškem odru zamenjala kot slavnostna govornica Bea Baboš Logar, upokojena profesorica slovenskega jezika, pisateljica, kolumnistka in občanka Radenec.

Njej so v drugem delu kulturnega programa sledili dijakinje in dijaki ljutomerske gimnazije, ki so izvedli  umetniški performans pod naslovom »Mogoče ne biti pomeni biti ?«, katerega so kot scenaristi in režiserji pripravili Gašper Lovrec, Tanja Trajbarič Lopert in Irena Štuhec. To je bil pravzaprav ustvarjalni večer poezije, glasbe in mode, ko so mladi kreativno iskali odgovore na vprašanja bivanjske problematike današnjega časa; predstavili umetniške kreacije oblek  (ki to mogoče niti niso !) ter vse skupaj povezali z interpretacijami izbranih pesmi, tudi dijaške poezije ter z glasbenimi točkami.

Ob zaključku prireditve se je pred številno publiko v Kongresni dvorani hotela Radin nastopajočim zahvalil župan Občine Radenci, Janez Rihtarič. Tedaj je tudi čestital vsem občankam in občanom ob letošnjem kulturnem prazniku.

Lipe Juhart

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.02.2016 ob 10:04 Marija gost

      Iskrene čestitke, bili smo več kot navdušeni, ob kulturnem programu sem bila popolnonoma prevzeta in tudi ob prevzeti igri. Iskrena hvala gospe Bei za čudovit nagovor, ki se me je dotaknil kot mladi na odru. Slovenci smo dovzetni za umetnost. Hvala vsem da ste nam ponudili tako več kot odličen program. Tudi mali kraji živimo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.02.2016 ob 19:15 Feri gost

      Čestitke vsem za izreden in inovativen, skratka odličen kulturni program, še danes razmišljam o bogatem nagovoru, pevcih, mladih, skratka, Slovenci imamo radi umetnost, super in tudi nabito polna dvorana je to dokazala.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.02.2016 ob 19:23 Ana in Neva gost

      Praznik tudi praznik kulture je nekaj posebnega in če se te tako globoko dotakne kot se je mene in moje mame, ki je življenje posvetila mladim in sedaj starejšim - je to vredno spoštovanja. Vsi ste bili odlični, sem si ogledala dve predstavi in vsaka je drugačna. Ostanejo samo besede in hvala in čestitke vsem.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      14.02.2016 ob 19:29 Vasja gost

      Prešerno, tudi gospa Bea je prikazala stanje, čestitke, proslava je bila tudi kritična do današnjega časa in prav je tako, da ne poslušalo samo pravljic, bravo vsem, enkratni ste bili. pogrešam več slik.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.02.2016 ob 9:03 Kaja gost

      Čestitke, čestitke, več takih proslav, ki niso kot jesensko vreme.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.02.2016 ob 23:30 Radgončan gost

      Gašper, bravo, ti si car, upam, da veš, bravo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.02.2016 ob 18:25 Minka gost

      Čestitke, domači ustvarjalci ste zopet dokazali, da ste naj najboljši, čestitke, tudi svetu za takšen inteligenten in globoko čustveni izbor, še danes imam čudovite slike s proslave pred očmi in enkratne besede, za čisto petko!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.09.2016 ob 19:58 Janja gost

      To je bil fantastični večer, to pogrešamo tudi preprosti ljudje, hvala vsem.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      10.03.2017 ob 20:44 MARIJA gost

      Še letos se spomnim, to mi je bila najlepša proslava, proslava, ki mi je ostala globoko v spominu, hvala, hvala.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      29.04.2017 ob 20:39 Ana gost

      Večkrat gledam slike te proslave, bila je enkratna mešanica mladih, lepih in nadarjenih in manj mladih, prav tako lepih in bogato nadarjenih z izkušnjami, najbolj mi je ostala v spominu ta proslava, čestitke vsem!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.