https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

Čaj za družino Rajh iz Bakovec

Radenci, 12.02.2016 ob 8:00  

Na sproščenem pogovoru v sredo, 10. februarja zvečer, ki ga je vodila Sabina Barbarič, so se v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pričele povsem nove družabne prireditve, ki bi naj postale DOSOR-jeva stalnica.


Gre za pogovore ob čaju »Sledi - Ko sedanjost na(d)gradi preteklost«, ko bi naj z besedo in sliko (za)čutili povezovanje, navdih in skupne strasti med generacijami. Vse to bi se naj odvijalo pod geslom: »Z nami se ni vse začelo in se z nami ne bo vse končalo…«

Tako je ob prvi tovrstni prireditvi bila na obisku družina Rajh iz Bakovec pri Murski Soboti, ki sta jo predstavljala Ignac Rajh in njegova hčer Tanja Pintarič. Svojemu dedku in svoji mami sta se pred koncem pogovora pridružila še Valentina in Leon Pintarič.

Naj zatrdimo, da je to bil prijetni večer ob druženju z mislimi o kulinariki, sukanju kuhalnic štirih generacij, spoštovanju tradicije in o tem, kako se med generacijami prenaša ljubezen do odkrivanja novih okusov. Vsi štirje Rajhovi so številno poslušalstvo v DOSOR-jevi restavraciji prepričali, da je njihova največja vrednota spoštovanje in negovanje družinske tradicije tudi v bodoče.

Lipe Juhart

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.02.2016 ob 14:09 gost

      Lažljivci ! Oni so imeli samo dobre stike z takimi , ki je imel polno malho denarja ! Pri njih so imeli odprte račune , nekdanji Murini direktorji in taki ,ki so omeli predcej pod palcem, Siromak ni imel tam kaj delati in niti noter te niso spustili ! V boterstvu so si s Kučanovimi in takimi9 , ki so pri koritu . Govoriti je nekaj , delati pa drugo !

      10 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.02.2016 ob 9:11 gost

        Fauš si jim, pa nepismen si tudi. Je pa res, da direktno s traktorja, blaten in umazan, nisi bil ravno dobrodošel gost. Kar pa je tudi prav. Za to je bila v Bakovcih ena druga oštarija.

        7 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.02.2016 ob 12:18 gost

      Nobeden ni fauš samo realno treba gledati od kod bogastvo z delom ??? Nekateri pravijo drugače baje imajo radi zlato ali pa so jo nekoč člani te družine imeli .Kafič v Sparu leta nazaj -najemnina tako visoka da bi si v tistem času lahko kupil par litrov vina .In potem mi tukaj o nekem nivoju in družini bla bla

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.02.2016 ob 21:06 kodila gost

      Idi K Boscaroli, ka ti nekaj povej.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.02.2016 ob 21:29 gost

      Rajh je dolga leta prikazoval izgubo firme, da ni bilo treba plačevat davkov. Zaledje je imel v Kučanu, botru. Glavni vir dohodka so mu bole firme kot so Mura, Gorenje, Radenska. Tam se je dalo na naročilnice marsikaj napisati.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      15.02.2016 ob 11:09 gostilničar gost

      Nagrabil si je bogatstvo, do sedaj pa nič ni dal ne državi, niti siromakom. Samo duvajo se židovje.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.02.2016 ob 20:07 crni kos gost

      Nobeden ni fauš ampak tej te niti ne odzdravijo če ji pozdraviš če nisi v eliti povabite tiste ki delajo humanitaro pomagajo Rajhovi pa se primi za denarnico nagajali so noni sedaj je nona polna super

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.02.2016 ob 0:59 dokležovje gost

      Za Rajha tüdi nikoli nej bilo omenjeno ka je tam odila inšpekcija in če je bila je bilo vse v najboljšem redu .Ampak samo pri Rajhu vse povsedi pa so kaj našli .Mislim malo čüdno

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.