https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ROKOMET

Pomurje v Ajdovščini blizu presenečenja

14.2.2016  

Rokometaši Pomurja so proti drugouvrščni ekipi prvenstva, s tekmo manj od vodilnega Rudarja, bili zelo blizu presenečanja. V Ajdovščini so izgubili z rezultatom 32:27 (16:13).

 

Tekmo so bolje začeli domačini, ki so povedli z 3:0. Prekmurci so v začetku tekme zapravili preveč t.i. zicerjev in eno sedem metrovko. Prvi zadetek so dosegli šele v 6., drugega pa v 9 minuti, ko je bil rezultat 5:2. Med 11. in 13. minuto se je razigral kapetan gostov Pintarič, ki je dosegel 4 zadetke, ter v 13. minuti znižal na 8:6. V 17. minuti je domači trener Kovšca bil primoran vzeti minuto odmora, saj so se goste nevarno bližali. Minuta odmora je očitno pomagal, saj so v 25. minuti domači povedli z 14:9. Goste se niso predali in z delnim izidom 0:3 znižali na 14:12. Rezultat polčasa je bil 16:13.

Foto: arhiv pomurec.com

V drugem polčasu so spet bolje začeli domači in ponovno povedli za 5 (18:13). Goste iz Murske Sobote se niso predali in se v 42. minuti približali samo na -1 (21:20). V tem delu se je poznal vstop gostujočega kadeta Kreslina, ki je v obrabi ustavil napadalce Ajdovščine. V drugem delu se je razigral Gregorec, ki je vseh svojih 5 zadetkov dosegel v drugem polčasu. Do 52. minute se je razlika gibala med tremi in enim zadetkov. V 53. minuti pri rezultatu 27:26 in napadu gostov je trener Potočnjak vzel minuto odmora. Na žalost goste niso dosegli zadetka, kar so domači kaznovali z zadetkov in vodstvom 29:26 v 55. minuti. Goste so uspeli 4. minute znižati na 29:27. Nekaj športne nesreče in sodniških odločitev je bilo krivih, da se gostje niso mogli bolj približati domačim. Zadnji trije zadetki domačih so dali končni izid 32:27 za domače.

Kljub porazu so gostje iz Murske Sobote prikazali pogumno in všečno igro. V ekipi, kjer so stopili na parket skoraj vsi igralci, moramo pohvaliti krilne igralce (Kreft in Pintarič sta skupaj dosegla 13 zadetkov), vratarja Hameršaka, ki je obranil 15 strelov ter že omenjenega Kreslina, ki v drugem polčasu zapolnil luknjo v gostujoči obrambi.

RK Pomurje: Hameršak 15 obramb, Kreft Robi 7 (3/3 iz 7m), Pintarič Aleš 6 (1/1 iz 7m), Gregorec Gregor 5, Hedl Jernej 4 (0/1 iz 7m), Kozelj Vasja 2 (1/2 iz 7m), Zavodnik Luka 1, Sever Anej (0/1 iz 7m), Blažič Tadej 1, Podlunšek Tine, Kreslin Simon, Čerpnjak Matej, Černela Dorotej, Šavel Matej in Raj Primož.

Sledi premor do 5.marca 2016, ko bodo rokometaši Pomurja pred domačimi navijači poizkušali premagati Metliko.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2016 ob 21:02 gost

      kda sploj mislijo zmagate?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.