https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

Hokejisti Triglava Predanovci so si priigrali napredovanje v višji razred

Puconci, 18.2.2016  

Hokejisti Triglava Predanovci so po lanskem dvoraskem naslovu prevzeli organizacijo evropskega dvoranskega turnirja kategorije Challenge 2 in svojo obveznost opravili z odliko, tako glede organizacije kot rezultatsko.


V Zeleni dvorani v Puconcih so varovanci trenerja Vitomirja Fujsa vse tekme dobili prepričljivo, za popolno zadovoljstvo pa je zmanjkala le zmaga proti sicer dobrim Turkom. A tudi v tej tekmi so bili povsem enakovredni in zgolj nekaj napak z preigravanjem v obrambi je razlog za popoln uspeh. A to ne pokvari splošnega vtisa, saj se je ekipa uvrstila v višji kakovostni razred (Challenge 1), kjer pa bodo po vsej verjetnosti igrali letošnji zmagovalci prvenstva Slovenije, ekipa Lipovcev. Kljub dejstvu, da je zmagovalec turnirja turška ekipa Higway se le-ta ni  uvrstila v višji kakovostni razred, ampak bo ob domačinih napredovala tretje uvrščena ekipa turnirja, madžarski Epitök. Turki imajo namreč pri EHF kazenski dobropis zaradi grehov iz preteklosti in so obstali v tem kakovostnem razredu.

Kot rečeno je turnir potekal ob dobri organizaciji, ki je že tradicionalno dobra kadar se v organizacijo poda Triglav, razveseljivo pa je, da si je tekme ogledalo lepo število domačinov. V skladu z tradicijo so po izboru klubov na koncu podelili plakete za najboljše strelce, vratarje in igralce. Če sta za prvi in drugi izbor bila zbrana Turka, je za najboljšega igralca bil izbran Tadej Mikola iz domačega Triglava.

S tem pa dvoranskega hokeja še ni konec. Prihajajoči vikend se bodo za naslove najboljših udarile še članice v vseh kakovostnih razredih. Za naše poznovalce bo najzanimivejši turnir tisti kategorije Trophy, kjer bo ekipi Mladosti pomagala v zahtevni nalogi - ostati v drugem kakovostnem razredu ženskega klubskega hokeja donedavna igralka Moravskih Toplic, Petra Dervarič.

Rezultati:

Anavrita (Gre) : Triglav Predanovci 0:13 (0:7)
Triglav Predanovci : Higway (Tur) 3:5 (1:3)
Kutaisi (Geo) : Triglav Predanovci 0:7 (0:2)
Triglav Predanovci : Elektro Vojvodina (Srb) 7:4 (2:3)
Aker (Nor) : Triglav Predanovci 2:9 (2:3)
Triglav Predanovci : Epitök (H) 5:2 (2:2)

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.