https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

Preko Ferija Lainščka v Šanghaj

01.03.2011 ob 23:08  

Scenarist Marko Naberšnik, prejemnik domačih in tujih nagrad, znan po celovečercu Petelinji zajtrk, ki velja za enega najbolj gledanih slovenskih filmov, se je skupaj s producentsko hišo Arsmedia lotil naslednjega celovečernega igranega filma, "Šanghaj". Scenarij je napisan po romanu Ferija Lainščka "Nedotakljivi".

Roman Ferija Lainščka Nedotakljivi

Večno hrepenenje po sreči, ljubezen in družinske vezi

Celovečerni film Šanghaj je romantična komedija, katere dogajanje je postavljeno v čas razpada Jugoslavije, ko so mnogi pozabili, da se lepota življenja skriva v drobnih rečeh. Zgodba, v kateri se solze mešajo s smehom, govori o večnem hrepenenju po sreči, o ljubezni in družinskih vezeh. Glavni protagonisti filma so člani ciganske družine Mirga.

Zgodbo o štirih generacijah v prvi osebi pripoveduje osrednji junak Lutvija Belmondo Mirga, romski kralj, ki se odloči ustvariti lastno vas, ki jo poimenuje Šanghaj. Preživlja se s tihotapljenjem, njegov vpliv v okolici pa s časom narašča. Na svojo stran pridobi lokalno policijo in politiko, kar mu pomaga, da se dvigne nad zakon. Ko se prične razpad Jugoslavije, prekupčevanje s trgovskim blagom zamenja s preprodajo orožja. Sicer donosen posel prične ogrožati njegovo zasebno življenje in Belmondo se znajde na razpotju. Ali bo zaščitil družino ali pa bo osebno srečo žrtvoval za poslovne ambicije?

Foto: Arsmedia.si

Prijave na avdicijo

Posamezniki željni sodelovanja v celovečernem filmu Šanghaj, ki se bo začel snemati v juliju in avgustu 2011, so vabljeni, da se prijavijo na avdicijo. Na avdicijo se lahko prijavi vsak, ne glede na starost in spol. V prijavi, ki jo oddate na e-naslovu: film@arsmedia.si, navedite: ime in priimek, telefon, e-naslov, dodajte fotografijo in morda še kak zanimiv podatek. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. blue
      02.03.2011 ob 10:36 blue

      Kakšne pa morejo biti fizične (rasne) predispozicije posameznikov?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.