https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ODBOJKA

Odbojkarji Maribora ponovno nerešljiva uganka za Panvito Pomgrad

25.2.2016  

Panvita Pomgrad je po vodstvo 2:0 zakockala zmago in proti OK Mariboru klonila z rezultatom 3:2 (-22, -22, 15, 21, 8).

 

Odbojkarji Maribora so v tekmi 4. kroga modre skupine 1. DOL za moške doma premagali Panvito Pomgrad s 3:2 (-22, -22, 15, 21, 8).

Odbojkarji Maribora so po velikem zasuku dobili obračun sredine lestvice modre skupine, z zmago pa so se vrnili na tretje mesto. Čeprav so zaostajali z 0:2, se niso predajali, dobro so izkoristili dejstvo, da je Panvita Pomgrad delala napako za napako (v drugem nizu jih je naredila kar 14) in da tekmeci v napadu niso ponovili igri iz prvih dveh nizov ter da ni ponovila niti igre v obrambi, ki jo je krasila v prvem delu tekme.

Uvodni niz je napovedoval izenačeno igro, kajti ekipi sta se menjavali v vodstvu. Pri rezultatu 12:10 je gostom s točkami Aljoše Bogožalca uspel preobrat z vodstvom 14:12, dve točki prednosti pa so Prekmurci imeli tudi ob drugem tehničnem odmoru. V nadaljevanju nobena od ekip ni popuščala, mariborski odbojkarji - s po šestimi točkami sta se odlikovala Uroš Mlakar in Vasja Plesec - so držali korak z Panvito Pomgrad a prednosti dveh točk tekmeca niso uspeli izničiti, tako da je Panvita Pomgrad dobila niz.

V drugem so mariborski odbojkarji zaigrali bolj odločno, plod take igre pa je bilo tudi vodstvo 15:11. Toda Panvita Pomgrad je izvedla dva uspešna napada, dvakrat z blokom zaustavila Plesca in izničila prednost gostiteljev. Sledile so minute izenačene igre, Mariborčani so po rezultatu 18:18 povedli za dve točki, gostje so jih pri 21:21 ujeli, po odličnem začetnem udarcu Detele povedli 23:22, dosegli 24 točko po bloku nad Tomažem Horvatom, zmagovito za vodstvo v nizih 2:0 pa je z asom dal Detela.

Foto: arhiv Pomurec.com

Največ zaslug za vodstvo Mariborčanov 8:5 v tretjem nizu je imel Horvat, ki je odlično izvedel nekaj začetnih udarcev, med njimi tudi dva asa. Gostitelji so tudi v nadaljevanju stopnjevali ritem igre in ob drugem tehničnem odmoru so podvojili prednost. Panviti Pomgrad ni več šlo tako dobro od rok kot v prvem in drugem nizu, tudi menjave, po katerih je posegel trener Dejan Fujs, niso prinesle spremembe na igrišču in ko je Plesec z asom povišal vodstvo na 23:13, je bilo jasno, da bodo domačini osvojili niz.

Mariborčanom je osvojitev niza očitno dala novega poleta, kajti še naprej so igrali dobro, ob prvem tehničnem odmoru četrtega niza so vodili 8:5. Pri vodstvu 12:8 je trener gostov vzel pol minute odmora, da bi zaustavil nalet mariborske vrste. In to mu je tudi uspelo, saj so njegovi igralci, tudi po napakah mariborskih, pri 13:13 izničili prednost domače ekipe. V nadaljevanju so se napake spet prikradle tudi v igri prekmurske ekipe, v končnici si je Maribor priigral štiri točke prednosti (22:18), prednost pa obdržal do konca niza.

Peti niz je spet mineval v boljši igri mariborske vrste, ki je ves čas vodila in zasluženo zmagala.

"Vesel sem zmage, ki nas ohranja v boju za tretje mesto. Fantom čestitam, da se po vodstvu tekmeca 2:0 v nizih niso predali, ampak so zaigrali bolj zbrano in odločno, za tako igro bili tudi poplačani z dvema točkama," je povedal trener Maribora Grega Horvat.

"Potek tekme sta krojila sodnika, zlasti glavni sodnik, ki sta sprejemala nerazumljive odločitve. Kljub temu čestitam Mariboru za zmago, svojim fantom pa zamerim, da so po vodstvu 2:0 močno popustili in dovolili tekmecu, da se je razigral," je razložil trener Panvite Pomgrada Dejan Fujs.

OK Maribor vs. Panvita Pomgrad 3:2

22:25, 22:25, 25:15, 25:21, 15:8

Točke za Panvita Pomgrad so dosegli: Bogožalec 28, Detela 14, Flisar 13, Rojnik 12, Pečnik 1, Šmitran 1.

Točke za OK Maribor so dosegli: Plesec 20, Horvat 17, Mlakar 9, Košenina 7, Uremović 5, Kasnik 4.

Naslednjo tekmo Panvita Pomgrad igra doma v soboto, 27.02.2016 ob 19.00 proti Salonitu Anhovo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.