https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Mikkova počitniška filmska delavnica

28.02.2016 ob 12:40  

V Mikku so v času šolskih počitnic pripravili celotedensko filmsko delavnico, ki jo vodi režiser Aleš Nadai.


Delavnica je potekala v dveh delih. V prvem delu so se udeleženci spoznali s teorijo vezano na filmsko produkcijo. Skupaj so si ogledali tudi različne filme in jih analizirali, ter razpravljali tako o vsebinskih, kakor tudi tehničnih vidikih filmske produkcije. Vodja delavnice Aleš Nadai je udeležence seznanim s procesi in fazami, ki spremljajo snemanje in izdelavo filma, kot so priprava in pisanje scenarija, izbor igralcev, priprava in izvedba snemanja, priprava scenografije, osvetlitev, zvoki, igranje, izvedba snemanja ter montaža in post produkcijsko delo.

Udeleženci so tudi sami napisali dva scenarija za kratki film. Zraven teoretičnega dela je sledilo tudi veliko bolj ustvarjalno in praktično delo. Tako je vsak udeleženec sam pripravil scenarij in posnel kratek filmček.

V sklopu delavnice so gostili še igralca Vladimirja Vlaškalića, ki je udeležencem iz prve roke posredoval svoje izkušnje z igranjem. Slednji je aktivno ustvarjalen tako na dramskem, kakor tudi filmskem področju.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.