https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOLEDAR DOGODKOV

SLG Celje, Richard Bean: Kruh (Toast)

Kdaj: Petek, 25.03.2016 ob 19:00

Kje: Lendava, Gledališka in koncertna dvorana Lendava

SLG Celje, Richard Bean: Kruh (Toast), komična drama

Slovenski abonma in izven

Režiser in scenograf: Jernej Kobal

Igralci: Vojko Belšak, David Čeh, Damjan M. Trbovc, Andrej Murenc, Branko Završan, Bojan Umek, Aljoša Koltak

Dogajanje komične drame Kruh je postavljeno v leto 1975, v menzo industrijske pekarne v mestecu Hull, kjer dela nočna izmena sedmih pekov. Menza je prostor njihovega druženja med delovnim časom. Tam se razkrivajo njihove življenjske usode in odnosi, ki jih določa hierarhija v pekarni. Fantje garajo dolge ure v težkih delovnih pogojih, za kar prejemajo nizko plačilo. Avtor skozi drobce njihovega zasebnega življenja in odnosov prikazuje sliko socialno šibkejšega sloja ljudi, ki pred sabo nima svetle prihodnosti.

Neke nedeljske noči se v pekarni sosednjega mesta zaradi okvare ustavi proizvodnja in peki v Hullu dobijo dodatno naročilo – tri tisoč hlebcev kruha. In ravno tisto noč gre tudi v njihovi pekarni vse narobe: nekdo je dal v testo dvojno količino kvasa, testo se je razlezlo po vsej peči in jo ustavilo. Bo pekom uspelo izpolniti naročilo?

Komična drama nosi aktualno tematiko delavskega razreda, ki je izkoriščan in dela v težkih pogojih, kljub temu ali ravno zaradi tega pa je stalnica njihovih pogovorov humor, ki jim pomaga prebroditi težke čase.

Komična drama Kruh je doživela krstno uprizoritev leta 1999 v Royal Court Theatru v Londonu in takoj postala uspešnica.

Predstava traja 1 uro in 40 minut in nima odmora.

Cena vstopnice: 15 EUR, dijaki in študentje 12 EUR

 

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.