https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenci najbolj zaupamo gasilcem, najraje imamo Prevca, Modrijane, Terme 3000 in Radensko

03.03.2016 ob 9:00  

Raziskava o zaupanja vrednih evropskih blagovnih znamkah Readers Digest European Trusted Brands poteka šestnajsto leto. Slovenija je v njo vključena že deseto leto zapored. V raziskavi sodelujejo naročniki revije Readers Digest, podatke zbere inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana.

Letos so od 7400 poslanih vprašalnikov nazaj dobili približno 910, kar predstavlja 12 odstotkov vseh. Zmagovalne znamke so tiste, ki so v večini tudi najmočnejše v nekih svojih tržnih deležih ali po številu uporabnikov. Anketiranci so najbolj zaupanje vredne blagovne znamke navedli v 32 različnih kategorijah. Po poročanju STA so že deseto leto zapored zmagovalci v svojih kategorijah: Renault, Gorenje, HP, Canon, NLB, Zavarovalnica Triglav, Petrol, Cedevita, Lekadol, Nivea, Ariel, Fructal, Barcaffe, Ljubljanske mlekarne in Telekom Slovenije. Poleg omenjenih so letos zaupanja vredne tudi naslednje blagovne znamke: Samsung (mobilni/pametni telefon), Sonček (turistična agencija), Terme 3000 (terme/zdravilišče), Max Factor (ličila), Lego (ponudnik igrač), Radenska (ustekleničena voda), Zlatorog Laško (pivo), 1001 cvet (čaj), Spar/Interspar (nakupovalni center), Dormeo (ležišča), Jupol (barve za dom), KD Skladi (investicijske družbe in vzajemni skladi), Gen-I (ponudnik energije), Pop TV (TV postaja), Val 202 (radijska postaja) in Slovenske novice (dnevni časopisi).

Najbolj zaupanja vredne blagovne znamke na področju varovanja okolja so: Toyota (avtomobil), Frosch (čistila) in Mercator (prodajalec živil). Najbolj zaupanja vredne osebnosti v Sloveniji so Ivo Boscarol (poslovnež; naslov je dobil že četrto leto zapored), Slavko Bobovnik (TV voditelj; zmagovalec tretje leto zapored), Denis Avdić (radijski voditelj), Peter Prevc (športnik) in Modrijani (glasbenik).

 

Gasilci ostajajo najbolj zaupanja vreden poklic, sledijo jim piloti, medicinske sestre, kmetovalci in lekarnarji, medtem ko Slovenci najmanj zaupajo politikom, sindikalnim voditeljem, finančnim svetovalcem, prodajalcem avtomobilov in sodnikom. Med najbolj zaupanja vrednimi institucijami v Sloveniji so TV/radio, poroka, okoljevarstveniki, tisk in mednarodna podjetja, najmanj pa Slovenci zaupajo vladi, pravnemu sistemu, oglaševalski industriji, državnim uslužbencem in Cerkvi.

Letošnji zmagovalci bodo priznanja prejeli na slovesni prireditvi 18. maja v Cankarjevem domu.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2016 ob 9:33 gost

      največji uničevalci slovesa Slovencev so sodniki, politiki in sindikalisti, temu dodamo še bančnike in odvetnike in ni ga boga, da bi jim kdo v njihovi povezavi prišel do živega. To je nekdo povedal pred leti, izpostavil 3 take povezave, samo takrat temu nismo verjeli, zato danes na žalost trpimo, plačujemo pa vse grehe itak davkoplačevalci, pa tisti, ki bodo prijadrali na svet čez kak mesec, dva, ali več. Na žalost nam in v veselje lopovim.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2016 ob 10:32 ki gost

      Ne mejšajte vse vküp in ne motajte ka smo vsi enaki .Ka man od Prevca ,ka man od Modrijanov in ka man od Term 3000 ?Od njih ne mo bogat še menje pa sit meni in še marsikomi od naštetih ne gre nika v žepko .Ne pišite nekaj od nečesa ka nemamo nobenega haska .

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.03.2016 ob 14:16 gost

      Jebali vas Modrijani

      3 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.03.2016 ob 18:54 KI -1 gost

      GOSTU - KI, KA MAŠ OD OČU PA MATERE, KA STA TE VZGOJILA V TAKEGA BUDALO, SELJAKA, KA NITI NE VEJŠ, GE SUNCE NAJBOLE SIJA

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2016 ob 9:09 jil gost

        KI-1 Ka se ščel napisati pa ti ni uspelo .Te kda ste se včilij pijsati z pijsanimi si znan bil betežen pa si nej bil v šoli .Tvoje pisanje vse povej kakši si

        1 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.03.2016 ob 18:47 gost

      Te je bil na partijskem sestanku da so se učili pisati

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.