https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Jevšek: Sobočanec ostaja, ljudem skušamo zagotavljati bolj prijazen javni prevoz

03.03.2016 ob 12:00  

Potem ko so se v medijih pojavila namigovanja o ukinitvi Sobočanca, javnega prevoza po Mestni občini Murska Sobota, je na zadnji seji mestnega sveta spregovoril o tej tematiki pred mestnimi svetniki ter občani in občankami tudi župan dr. Aleksander Jevšek. Jevšek pravi, da Sobočanec ostaja, gre le za znižanje stroškov ter da se ob enakih ali celo boljših pogojih zagotovi prijazen javni prevoz.

 

»Sobočanec je javni prevoz, ki je dobrodošel in ga bomo le še vzpodbujali, kar smo delali tudi leta 2015 v primestnih naseljih. Gre le za to, da bomo javni prevoz naredili bolj prijazen ljudem, tistim, ki se vozijo. Poskušali bomo nabaviti manjše avtobuse, nizkopodne z možnostjo  vstopanja tudi invalidom, z okolju prijazno energijo. Želimo preprečiti to, kar se sedaj dogaja. Avtobus za 50 ljudi vozi po Murski Soboti, kjer nimamo avenij, na njem pa sedi le ena gospa. Ona ta avtobus potrebuje. Vendar je to neracionalna potrošnja denarja. Kar 260 tisoč evrov damo letno za Sobočanca. Razmisliti je potrebno,  o tem, da te stroške znižamo. Kljub temu, da ne znižujemo ponudbe, ljudem skušamo ob enakih ali še celo boljših pogojih zagotavljati bolj prijazen javni prevoz«, pravi župan Mestne občine Murska Sobota. Dodane bodo tudi digitalne table ob postajališčih, klopce in strehe kjer je to možno. »Vse to bomo uredili. Sobočanec ostane«, pravi Jevšek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.03.2016 ob 14:58 gost gost

      Pozdravljamo idejo in pobudo našega župana.

      8 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2016 ob 17:58 ešče malo gost

      ha ha ka župan prpa je napravila svoje ? Preveč lidi se gor vužgalo zaradi sobočanca pa morete malo pogasiti ta ogenj,dokič še lejko dugo znankar nej več,ker to ka delate je višek nasramnosti do nas davkoplačevalcev in našim denarjem,prav tako kadrovanjem brez razpisov.......

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.03.2016 ob 18:10 vaščan gost

        Mi primestni vaščani, ki smo tudi občani Murske Sobote pa bomo verjetno še vedno plačevali sobočanca...

        2 2 Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.03.2016 ob 18:18 gost gost

      Gost ešče malo - budalo.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      03.03.2016 ob 18:19 gost gost

      Gost ešče malo - budalo.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      03.03.2016 ob 18:43 ešče malo gost

      gost - gost he he ti si tudi pri kortu,ka mi budale talaš ??seveda van povezanim je fajn ka trošite vsepovprek za ka trbej pa za ka nej ali bole za to zadnje ;-) vi ste edini na svetu ka ste sponzor red bullu ;-)

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      03.03.2016 ob 23:25 Lingvist gost

      Hahaha, digitalne table so stran vrzen denar. Kaj bo z njimi, ko bo bus dokoncno ugasnil? Kdo sprejme vse te "brilijantne" ideje.. soboto prehodis pes v pol ure, zato res ne vidim smisla v teh tablah. Kaj to sploh spremeni, če si namenil čakati, boš počakal... Drugače pa je še vedno cenejša spletna aplikacija ali sms način obveščanja. Boli vas patka, saj ni vaš denar. Gabi se mi tak način razmišljanja, dovolj va s imam!

      1 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      04.03.2016 ob 8:57 gost

      Lingvist, si ti kdaj pomislo, ka si nej san na ton svejti, eli pa ka je kakšen človek, ka mogouče nači živi kak ti. Starejši občani težko uporabljajo te aplikacije, ker jin je pametni telefon zapletena naprava. In tej ljudje najbole nucajo prevoz. Ja če si mladi soboto prehodiš v manj kak polure. Če si pa stari pa je mogoče sploh nemreš prehoditi in ideš na bus. Gabijo se mi ljudje, keri mislijo, ka so javne storitve namenjene dsamo njim osebno.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.03.2016 ob 13:46 huz gost

      Te avtobus je brez veze ta vržen pejnez .Ali se pelajo 2--3 osebe ali pa prazen

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      09.03.2016 ob 20:01 asos gost

      naj na občini raje razmislijo o menjavi busa za kaj manjšega, ker obstoječi (vozni park) resnično obremenjuje okolje.. tako s hrupom kot z izpusti! katastrofa, res! naj raje o elektirčnem razmislijo. 20-20-20, remember?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.