https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Pintariča v Puconce prišel podpret tudi Kučan

Puconci, 07.03.2016 ob 7:00  

V kulturni dvorani v Puconcih je potekalo srečanje z Ministrico za obrambo Republike Slovenije  Andrejo Katič. Na srečanje so povabili socialni demokrati.

Ključne teme pogovora z obrambno ministrico so bile pravice in status prostovoljnih gasilcev, delovanje sistema Zaščite in reševanja ter Slovenske vojske pri reševanju migrantske krize. Pogovor je vodil Ivan Pintarič, kandidat SD za župana občine Puconci. Srečanja so se udeležili tudi: prvi predsednik Republike Slovenije Milan Kučan, Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan in župan MO Murska Sobota Aleksander Jevšek. Glede gasilcev in njihovih pravic in statusa je ministrica dejala, da je iz vidika njihovega ministrstva podpora gasilcem velika, vendar pa je potrebno upoštevati še veliko usklajevanj z ostalimi ministrstvi. Kajti marsikaj je odvisno od pogajanj in s tem tudi Ministrstva za finance. S Pintaričem sta spregovorila tudi o sistemu zaščite in reševanja v Sloveniji, kjer je ministrica poudarila, da imamov Sloveniji enega najboljših sistemov v Evropski uniji, kar nam priznavajo tudi ostale države. Treba pa se je zavedati, da varnost ni samoumevna, ampak je v njo potrebno tudi vlagati, tako z izobraževanji, kot z opremo ipd..

V nadaljevanju sta se dotaknila tudi trenutno najbolj pereče tematike in problematike v Evropi: migracij. V Sloveniji humanitarno krizo rešujemo uspešno, kar potrjujejo tudi odzivi iz tujine, je dejala. Je pa za to absolutno potrebno veliko načrtovanja, sodelovanja in sprotnega reševanja problemov. Kot so protesti, ki se dogajajo tudi pri nas. Katičeva pravi, da nihče, ki se je iz oči v oči soočil z migranti, nima nič proti migrantom. Te osebe kvečjemu dajejo predloge za izboljšanje situacije. Da protestov ne bi bilo, pa je in bo potrebno veliko pojasnjevanja in sodelovanja z lokalnimi oblastmi. Vendar pa poudarja, da samo s strpnostjo problem ne bo izginil, ampak potrebujemo rešitev na evropski ravni. Zagotovila je, da je Slovenija varna država, vendar pa da to ostane tudi v prihodnje, potrebujemo podporo vsega prebivalstva. Po pogovoru so vsi prisotni ministrici lahko zastavili tudi kakšno vprašanje. Sledilo pa je tudi neformalno druženje s pogostitvijo.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.