https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KULTURA

FOTO: Otvoritev 2. mednarodne fotografske razstave Pannonia Reflections na lendavskem gradu

Lendava, 05.03.2016 ob 14:30  

V lendavskem gradu so svečano odprli 2. mednarodno fotografsko razstavo Pannonia Reflections 2015. Razstavo sta pripravila Galerija-Muzej Lendava in Fotografsko društvo Pannonia. Nekaj več kot 100 fotografij si boste lahko ogledali na lendavskem gradu vse do 2.4.2016.


Salon fotografije Pannonia Reflections poteka pod pokroviteljstvom Mednarodne zveze za fotografsko umetnost, Fotografske zveze ZDA in Fotografske zveze Slovenije ter v organizaciji Fotografskega društva Pannonia. Izvedba omenjenega mednarodnega projekta je možna le s pridobitvijo patronata s strani navedenih organizacij. Pridobitev patronata in izvedba mednarodnih natečajev je zaradi zagotavljanja kvalitete in izpolnjevanja strogih pogojev omejena. Zato je pridobitev tovrstnega patronata izredna čast in veliko mednarodno priznanje za vsakega nosilca patronata in organizatorja razstave.

Sodelovanje na razstavi je možno s prijavo na mednarodni razpis, v katerem so določena pravila za sodelovanja. Za ta natečaj so razpisali štiri teme in sicer prosta barvna, prosta črno-bela, pokrajina (barvna ali črno-bela) in voda (barvna ali črno-bela). Na natečaj so se lahko prijavili fotografi iz celega sveta. Prejeta dela pregleda komisija, ki je bila v sestavi mednarodno priznanih in uglednih fotografov: Stojan KERBLER – MF FZS, EFIAP, Neda RAČKI – EFIAP/g in Jure KRAVANJA – MF FZS, EFIAP. Na tokratni razpis se je prijavilo več kot 350 fotografov iz 61 različnih držav.

Namen natečaja je spodbujati ustvarjalnost, izvirnost, tehnično dovršenost,  doseganje ustreznega nivoja fotografije ter njena promocija. Navedeni kriteriji igrajo tudi ključno vlogo pri ocenjevanju prejetih del. Na 2. salonu mednarodne fotografije je bilo nagrajenih 68 fotografij, 55 avtorjev iz 30 različnih držav. Slednje nedvomno priča o velikem zanimanju za tovrstne fotografske natečaje.

Letošnjo razstavo je slavnostno odprl mojster fotografije Stojan Kerbler. Prisotne je pozdravila tudi direktorica Galerije-Muzeja Lendava. V programu pa je nastopila učenka Glasbene šole Lendava s svojo mentorico. Ob tej priložnosti so tudi podelili medalje in priznanja nagrajencem ter podelili fotografske nazive. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2016 ob 23:46 gost

      kultura in prosveta, to naša bo osveta

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.03.2016 ob 8:11 gost

      Lendava..metropola..

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.03.2016 ob 11:45 kodila gost

      Podelili so medalje in nagrade ?????? Vaš prijatelj, ki vam bo gradil velik kulturni center ni prišel ???

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.