https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

FOTO: 1. Pomurski javni sparingi v BOKSU v Odrancih

Odranci, 6.3.2016  

Kickboxing klub Odranci in Boks klub Ljutomer sta v telovadnici OŠ Odranci pripravila prav poseben športni dogodek in sicer 1. Pomurske javne Sparinge - treninge borb v boksu. Na katerih so se pomerili borci iz pomurskih boks in kikboks klubov. Na dogodku je sodelovalo 32 borcev.

 

Z namenom promocije in predstavitve boksa in kikboksa širši javnosti je Kickboxing klub Odranci v sodelovanju z Boks klubom Ljutomer pripravil 1. Pomurske javne sparinge v boksu, ki so potekali v telovadnici OŠ Odranci. To pomeni, da so člani klubov – borci pripravili javne treninge borb, ki so potekali tako izven, kakor tudi znotraj ringa.

 

Med udeleženci treninga so bili tudi pomurski državni prvaki in profesionalci v kikboksu in boksu. Dogodka so se udeležili naslednji klubi Barada Sport, Kickboxing klub Odranci, Boks klub Ljutomer, Muay Thai legija MB & MS, Klub borilnih veščin SandeTeam in Kickboxing klub Murska Sobota. V sparingih je skupno sodelovalo 32 borcev, od tega dve borki, Barbara Mavrič in Katarina Fras obe iz Boks kluba Ljutomer. Obe sta navdušeni nad boksom in ga redno trenirata že več kot tri leta.

 

Organizatorji pod vodstvom Davida Žibrata so pripravili 16 borb, ki so potekale po tri runde poljubnih časovnih intervalov. Sparingi so treningi, ki simulirajo tekmovalne borbe in na katerih se borci pripravljajo za tekmovanja ter urijo svoje veščine. Razlika v primerjavi s tekmovalno borbo pa je tudi v tem, da si lahko borci sami izberejo nasprotnike in po potrebi kadarkoli prekinejo borbo. Prav tako pa sta v sparingu oba tekmovalca zmagovalca in sodnik na koncu borbe obema dvigne roke. Kickboxing klub Odranci ima trenutno 50 članov. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.