https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Mitja Mörec bo igral za danski Lyngby

3.3.2011  

Otrok murskosoboške Mure, Mitja Mörec, bo znova menjal nogometno okolje. Iz vročega Balkana se zdaj seli na sever Evrope, na Dansko. Nekdanji reprezentančni branilec je do konca sezone podpisal za Lyngby.

28-letni branilec Mitja Mörec bo znova menjal klub. Potem ko se je razšel z grškim drugoligašem Panetolikosem, bo odslej igral na Danskem. "Do prvih stikov je prišlo prejšnji teden, ko je Lyngby bil na pripravah v Antaliji. Tudi sam sem bil tam štiri dni in odigral eno tekmo, po kateri so bili Danci zadovoljni in tako je prišlo do dogovora o prestopu. V torek sem prišel v Kopenhagen in včeraj podpisal pogodbo do konca sezone," pravi o tem, kako je si je našel nov klub Mörec.

V štirih letih že šesti tuji klub

Mörec je sicer Muro zapustil že kot mladinec in se podal k graškemu Sturmu, kjer je igral pet sezon, med drugim je zaigral tudi v Ligi prvakov. Leta 2007 ga je pot vodila v Izrael k Maccabi Herzeliyi, že naslednje leto pa v Bolgarijo, kjer je za CSKA iz Sofije odigral samo dve tekmi, za mestnega tekmeca Slavijo pa deset tekem. Leta 2009 se je preselil v grško drugo ligo k Panetolikosu, kjer je bil v prvi sezoni eden od najbolj standardnih igralcev v klubu, nato pa ga je zaustavila poškodba. In kje mu je bilo na tujem najboljše igrati in kje najslabše?

"Težko je povedati, kje je bilo najboljše. Pri tem je treba upoštevati mnoge dejavnike. Mislim, da ko igraš in ko so razmere v klubu urejene, je tudi počutje temu primerno. Če bi moral izpostaviti en klub, pa je bilo obdobje petih let pri Sturmu nekaj posebnega in lahko bi rekel, da je bilo najboljše. Za najslabše bi se pa lažje odločil. To je bilo obdobje pri CSKA Sofiji, kjer so bile razmere res katastrofalne. Na žalost pa je tako, da nikoli ne veš, kaj te čaka in kaj ti prinaša nov klub," pravi Mörec.

Od Pomurcev sta večkrat v reprezentanci odigrala le Osterc in Cipot

Omenimo še, da je bil Mörec v obdobju od 2007 do 2009 celo standardni reprezentant, saj je za Slovenijo zaigral na štirinajstih tekmah, prav vse razen ene pa je odigral vseh devetdeset minut. Nazadnje je v izbrani vrsti zaigral 11. februarja 2009 na prijateljski tekmi proti Belgiji v Genku. Pa ima še še vedno upanje, da se bo z dobrimi igrami uspel vrniti v reprezentanco? "Trenutno o tem ne razmišljam, saj mi je v prvem planu Lyngby in nič drugega," pravi Mörec.

Sicer je od pomurskih nogometašev rekorder po številu nastopov za reprezentanco Milan Osterc, ki je zbral 44 nastopov, od njega ima doslej samo šestnajst igralcev več nastopov, sledi Fabijan Cipot s 26 nastopi, dvanajstkrat je v slovenskem dresu nastopil Vladimir Kokol. Po sedem nastopov imata Borut Semler in Feri Cifer, enega manj Dare Vršič, štirikrat sta za Slovenijo igrala Marjan Dominko in Štefan Škaper, Vlado Miloševič ima dva nastopa v reprezentanci ter po enega Damjan Ošlaj, Danijel Brezič, Dejan Nemec in Robert Belec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.