https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Malčki v Pomurju se angleščine že pet let učijo skozi igro

11.03.2016 ob 11:00  

Globalni trend zgodnjega učenja angleščine v porastu. Območje severovzhodne Slovenije v koraku s časom.


Mednarodno priznana metoda učenja angleščine Helen Doron, katere posebnost je spodbujanje naravnega načina učenja jezika skozi aktivnosti, ki so primerne za otroke že v starosti od treh mesecev naprej, letos praznuje peto obletnico delovanja na slovenskem trgu. Območje severovzhodne Slovenije se lahko pohvali s kar tremi učnimi studii – Lendava, Murska Sobota in Ptuj –, ki sledijo globalnim trendom.

Že več kot 125.000 otrok po svetu zaupa metodi zgodnjega učenja angleščine Helen Doron, med njimi je tudi 1.300 slovenskih tečajnikov, od tega več kot 140 tečajnikov prihaja iz Lendave, Murske Sobote in Ptuja. Studio v Lendavi, ki deluje že drugo leto zapored, beleži 5-odstotno rast, medtem ko sta studia v Murski Soboti in na Ptuju vrata odprla minulo jesen. Franšizna mreža v Sloveniji obsega štiri učne centre in šest učnih studiev ter 26 certificiranih učiteljev. Dodatno se letos v Sloveniji odpira kar 13 novih delovnih mest za učitelje angleškega jezika, od tega eno v Murski Soboti in eno na Ptuju.

Po zaslugi metode Helen Doron angleško govori že skoraj dva milijona otrok po vsem svetu, med njimi je tudi vse več slovenskih otrok, ki centre Helen Doron po Sloveniji lahko obiskujejo že jubilejno peto leto zapored. O vse večji prepoznavnosti pomena učenja angleščine v najzgodnejših obdobjih pričata tako zadovoljstvo staršev in malčkov s tečaji Helen Doron, kakor tudi rekordni vpis jeseni 2015 in v času zimskih vpisov 2016. Ta je namreč znova presegel pričakovanja, saj so centri na ravni Slovenije vpisali več kot 1.300 tečajnikov, kar predstavlja 42-% rast v primerjavi z enakim obdobjem lani.

K vseslovenski rasti so prispevali tudi studii v severovzhodni Sloveniji, saj je studio v Lendavi zabeležil 5-odstotno rast v samo enem letu, studia v Murski Soboti in na Ptuju pa sta skupno vpisala kar 80 novih tečajnikov.

Doris Klennert, franšizij in vodja učnega studia Helen Doron English v Lendavi, dodaja: »Angleščino po metodi Helen Doron poučujem 3. leto in z rezultati svojega dela sem več kot zadovoljna. Odločitvi, da postanem učiteljica po metodi Helen Doron in odprem svoj studio, sta bili med najboljšimi odločitvami v mojem življenju. Neizmerno me veseli delo z otroci, uživam v pripravi novih učnih materialov in z veseljem sprejemam številne novosti, ki jih za nas pripravljajo v matičnem podjetju. Ponos na obrazih staršev, ki opazujejo svoje malčke na naših odprtih urah, je dodatna potrditev mojega dela.«

Katja Kolbl, franšizij in vodja učnega studia Helen Doron English Murska Sobota, pojasnjuje: »Mednarodni ekipi Helen Doron English, ki ima kar 30-letno tradicijo, smo se sicer pridružili komaj lani jeseni, vendar smo že po pol leta ponosni na vse naše tečajnike in na naš uspeh. To, da je Helen Doron English metoda res izjemna, nam pove dejstvo, da se za tečaje zanima vse več ljudi, naši tečajniki pa se vedno znova z veseljem vračajo. Ponosni smo, da lahko spremljamo in spreminjamo generacijo otrok, s tem da jim odpiramo vrata v svet jezika, na način, ki ga poznajo že prek učenja materinega jezika.«

Od začetka delovanja jezikovnih centrov Helen Doron v Sloveniji je tečaje opravilo že več kot 2.200 otrok, največ v starostnem obdobju od 2. do 8. leta starosti. V centrih in studiih v Sloveniji skupno deluje 26 certificiranih učiteljev, ki svoje znanje nenehno nadgrajujejo in sledijo metodi, ki se razvija v koraku s časom. V naslednjih mesecih pa bodo centri in studii dodatno razpisali še 13 delovnih mest za učitelje angleškega jezika, ki so pripravljeni pridobiti certifikat za Helen Doron učitelja. Studio v Murski Soboti bo v svoje učiteljske vrste sprejel enega novega učitelja, prav tako pa se eno delovno mesto odpira na Ptuju. Dodatne zaposlitvene priložnosti so na vidiku tudi v Ljubljani, Kranju, Mariboru, Celju, Kopru in Novi Gorici.

Tudi podatki na ravni globalne mreže Helen Doron kažejo, da je trend zgodnjega učenja angleščine v porastu. V letu 2015 je v več kot 900 učnih centrih po svetu, pri čemer so bili samo v letu 2015 ustanovljeni 104 novi centri, jezikovne tečaje obiskovalo več kot 125.000 otrok. Ustanoviteljica metode in priznana lingvistka Helen Doron te odlične rezultate povezuje z vse večjim pomenom dobrega znanja angleščine v sodobni globalizirani družbi in pravi: »Starši prepoznavajo pomen zgodnjega učenja angleščine in želijo otrokom podariti možnost zabavnega učenja angleščine, vendar brez dodanega stresa, ki bi ga prinašala dodatna učna obremenitev znotraj tradicionalne učilnice. Natanko to potrebo nagovarjamo v učnih centrih Helen Doron.«

O metodi učenja Helen Doron English

Posebna metoda učenja Helen Doron temelji na sistematičnem naravnem učenju jezika, kjer so otroci v stimulativnem okolju že zelo zgodaj izpostavljeni posebni zvočni kopeli. S pomočjo ponavljajočih zvočnih zapisov osvajajo intonacijo angleškega jezika in spoznavajo tuje besede ter besedne zveze. Učenje poteka v sklopu inovativnih učnih uric, ki temeljijo na gibanju, mimiki, petju, plesu, igri in lahkotni zabavi, ob tem pa sledi naravnemu razvoju otroka.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.