https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

OSTALI ŠPORTI

Za murskosoboškimi rokoborci uspešen vikend

15.3.2016  

Potekala so kar tri tekmovanja, katerih so se udeležili rokoborci njihovega društva. Z rezultati vseh treh tekmovanj so zadovoljni.

Minulo soboto je na EP v Rigi nastopil Jure Kuhar (75kg). V 1/8 finala je premagal Moldavca z 7:1. V 1/4 finala je izgubil proti Hrvatu Žugaju z 0:2. Jure je na koncu zasedel 12. mesto v kategoriji do 75kg. Že v sredo je v prostem slogu nastopil Dave Habat, ki je v kategoriji do 65kg zasedel 13.mesto.

Prav tako v soboto je v Sodingu potekal mednarodni turnir v prostem slogu za dečke in deklice. Tekmovanja se je udeležilo 132 tekmovalcev iz 12 klubov (Slovenija, Hrvaška in Avstrija). Na tekmovanju je nastopilo 14 mladih rokoborcev njihovega društva in zelo uspešno zastopalo barve kluba. Osvojili so kar 11 medalj in skupno 5. mesto med 12 ekipami. Medalje so osvojili:

1.mesto Nik Bedok 37kg
2.mesto Tine Golob 25kg
2.mesto Peter Pavlinjek 33kg
2.mesto Amadej Katelic 37kg
2.mesto Uroš Malačič 60kg

3.mesto Jan Fujs 27kg
3.mesto Mak Kovač 31kg
3.mesto Filip Hozjan 37kg
3.mesto David Ruhitelj 38kg (starejši dečki)
3.mesto Samo Lazar 60kg

3.mesto Matej Cener 60kg (starejši dečki)

4.mesto Samo Hozjan 42kg (starejši dečki)

4.mesto Mitja Cener 33kg

5.mesto Loris Cipot 27kg

Minulo nedeljo pa je v Zagrebu potekal mednarodni turnir Sesvetski Kraljevac OPEN. Na tekmovanju je sodelovalo 32 ekip iz 8 držav. Tekmovalo je 212 tekmovalcev med njimi tudi 5 njihovih borcev. Najbolje med njimi se je odrezal Klemen Podgorelec, ki je v kategoriji do 85kg zasedel 2. mesto. Uspešen je bil tudi Luka Gumilar. V kategoriji do 53kg je osvojil bronasto medaljo. Nejc Gomboc (59kg) je v konkurenci 33 rokoborcev osvojil 5.mesto. 5. mesto je osvojil tudi Samo Hozjan v kategoriji do 42kg. Matej Cener je v kategoriji do 59kg v drugem krogu izpadel.


Foto in tekst: Rokoborsko društvo Murska Sobota

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.