https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Z dodatnim zdravnikom konec dolgih čakalnih dob v soboškem urgentnem centru?

15.03.2016 ob 12:00  

V urgentnem centru Splošne bolnišnice Murska Sobota od danes neprekinjeno dela dodatni zdravnik splošne prakse. Tako želijo skrajšati čakanje bolnikov, katerih obravnava ni nujna in so brez napotnice.

V urgentnem centru za nujne primere namreč opravijo več preiskav kot nekoč, zato nekateri bolniki čakajo po več ur. » Obravnava nujnih stanj v novem urgentnem centru poteka veliko hitreje in po enotni poti, bolnike, katerih življenje je ogroženo, obravnavamo hitreje in tako, kot smo si tudi želeli. Takih bolnikov je okoli dva odstotka in zanje je poskrbljeno na najvišji možni stopnji, zagotovljena je vrhunska medicinska pomoč, urgentni center to omogoča,« je po poročanju STA pojasnilo vodstvo Splošne bolnišnice Murska Sobota. Ter dodalo: » Ker zdaj nekatere postopke opravimo temeljiteje kot prej, so tudi nekoliko daljši. Imamo na primer tudi možnost vključitve ultrazvočnih preiskav, več je diagnostike, vse to pa za druge bolnike, ki čakajo, pomeni nekaj zamika.«

Foto: Arhiv Pomurec.com

Prvi korak k krajšim čakalnim dobam je dodatni zdravnik

Zaposlili so 19 novih sodelavcev, predvsem kader s področij, kjer je težišče nove organizacije, to sta triaža oziroma razvrščanje in opazovalnica. Ni pa novih zdravnikov. To se vsaj malo izboljšuje z današnjim dnem, saj je od danes naprej dodatni zdravnik splošne prakse v urgentnem centru. Ta bo najprej pregledal bolnika, ocenil njegovo stanje, ter ga po potrebi napotil v specialistično ambulanto, pri čemer celoten čas obravnave bolnika ne bi smel biti daljši kot doslej.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.