https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Nogometašice Pomurja še petič zapored v finalu pokala

17.3.2016  

Minuli vikend sta bili odigrani polfinalni srečanji Ženskega pokala NZS, igralke ŽNK Teleing Pomurja so se iz Velesovega na Gorenjskem vrnile z zanesljivo zmago 5:1. Finale bo 25. maja v Kopru, pomerile pa se bodo proti ŽNK Moje-lece.si Radomlje, ki so v drugem polfinalu premagale Ankaran Hrvatine.

Pred srečanjem, ki je prinašalo vstopnico za finale Ženskega pokala NZS 15/16, je bilo v ekipi Pomurja čutiti nekaj vznemirjenja. Ekipa je doživela korenite spremembe, se pomladila, pa tudi vremenski pogoji v Prekmurju niso omogočali normalnega treniranja. Dve odigrani prijateljski srečanji, pa trenerju Bojanu Jančarju, tudi nista dali vseh odgovorov, sta pa pokazali, da se lahko mlade igralke kosajo tudi z mnogo izkušenejšimi igralkami.

Nedeljsko srečanje so tako začele v postavi Sara Nemet, Anja Prša, Helena Hercigonja  Moulton, Karmen Godina, Špela Rozmarič, Nina Marič, Manja Rogan (kap.), Špela Kolbl, Andreja Nikl, Monika Conjar in Tjaša Tibaut. Na klopi za rezerve so ostale Viktorija Doneva, Natalia Naumoff, Nika Nemec, Vita Šiftar in Anita Legenič.

Srečanje, ki je bilo odigrano na vremenu primernemu igrišču Nogometnega centra Velesovo, so bolje odprle pomurske igralke in takoj prevzele pobudo, vendar pa je bilo videti, da ekipa še ni uigrana. Kar nekaj je bilo nepotrebnih napak, pa tudi obrambno orientirane domačinke, so v uvodnih minutah odlično stale na igrišču. Kljub temu pa je domača obramba popustila že v 11. minuti. Na sredini igrišča so beltinske igralke lepo kombinirale, žogo je na desni strani igrišča sprejela Monika Conjar in s čudovitim lobom premagala nemočno domačo vratarko Evo Kovač.


Tudi po hitrem vodstvu, Beltinčanke niso popuščale, še naprej so napadale. Največ akcij je v tem delu srečanja naša ekipa začenjala preko Andreje Nikl, ki je poslala kar nekaj uporabnih predložkov v domači kazenski prostor, vendar pa je bila vedno na mestu domača obramba, na čelu z odličnima sestrama Kos. In ko so maloštevilni gledalci, ki se jih je v Velesovem zbralo približno 60, pričakovali nov zadetek pomurskih igralk, pa je slabo posredovala naša ožja obramba, ki ni pravočasno izbila dolge domače žoge, ki jo je sprejela Laura Slemc in neubranljivo zadela za izenačenje na 1:1.

Izenačenje ni zmedlo Pomurk, še več, še aktivneje se zaigrale in ogrožale domačo vratarko. Kljub temu pa jim mreže domačega gola ni uspelo zatresti. Tako so gledalci videli kar nekaj priložnosti Monike Conjar, s streli je poizkušala Špela Kolbl. Manja Rogan je iz prostega strela stresla domačo vratnico in še bi lahko naštevali. V 27.minuti srečanja, pa izjemna akcija beltinske ekipe, žogo je sprejela Manja Rogan in z milimetrsko natančno podajo zaposlila Moniko Conjar, ki so jo domačinke neuspešno poizkušale ujeti v nedovoljeni položaj. Monika se je znašla sama pred Evo Kovač, preigrala še njo in zadela za 2:1. Podobno akcijo so gostje izvedle tudi v 36. minuti, le da je Manja Rogan sedaj asistirala Andreji Nikl, ki je rutinirano povišala na 3:1 in s tem postavila tudi končni rezultat prvega polčasa.

V drugi del srečanja so Beltinčanke igralke krenile še agresivnejše. Domačinke so se osredotočile na branjenje svojega gola in z dolgimi žogami poizkušale ogroziti Saro Nemet. Toda ti poizkusi so bili sila redki. Žoga je bila večinoma na domači polovici. Za novo spremembo rezultata je v 52. minuti srečanja poskrbela prva strelka SŽNL Tjaša Tibaut, ki je presenetila svojo čuvarko Evelino Kos in neubranljivo zadela za 4:1.

Zanesljivo vodstvo Pomurk, je izkoristil trener Jančar, ki je priložnost za dokazovanje ponudil Nataliji Naumoff, Viktoriji Donevi in Niki Nemec, ki so v 63. minuti zamenjale Nino Marič, Saro Nemet in Karmen Godina. Opravljene zamenjave razmerja na igrišču niso spremenile, se pa je priložnost za znižanje rezultata ponudila Lucijii Kos, ki je že preigrala Viktorijo Donevo, toda na koncu zgrešila prazna vrata.

Neizkoriščeno priložnost domačink, pa so izkoristile gotje, ki so v 72. minuti srečanja, ponovno zadele. Po zmedi v kazenskem prostoru, ko se je žoga odbijala od neštetih nog, jo je na koncu sprejela Monika Conjar in zabila še svoj tretji nedeljski zadetek ter potrdila odlično spomladansko strelsko formo. V nadaljevanju sta priložnost za nabiranje izkušenj dobili tudi Vita Šiftar in Anita Legenič, ki sta zamenjali Tjašo Tibaut in Andrejo Nikl. Kljub izjemno pomlajeni ekipi, pa Beltinčanke niso popuščale in še naprej ogrožale domača vrata, vendar pa je bila vedno na mestu domača obramba.

Dve lepi priložnosti za rojstnodnevni zadetek sta se do konca srečanja ponudili tudi Špeli Kolbl, vendar pa je Špeli ponagajalo neravno, blatno igrišče in priložnosti sta ostali neizkoriščeni.  

Kljub temu, da Beltinčanke na nedeljskem srečanju sicer niso blestele, so pa znova dokazale, da so lahko kljub ne najbolj prepričljivi predstavi izjemno učinkovite.

Vir: ŽNK POMURJE

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.