https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Radenska lani občutno prispevala k rasti Kofole

18.03.2016 ob 8:00  

Skupina Kofola je eden najpomembnejših proizvajalcev brezalkoholnih pijač s sedmimi proizvodnimi obrati na štirih evropskih trgih, ki zaposluje 2.000 ljudi (brez ruskega podjetja). Najnovejša pridobitev skupine Kofola je slovenska družba Radenska. Od leta 2016 pod Radensko sodijo tudi priljubljene hrvaške blagovne znamke pijač Voćko, Nara in Inka. Prav tako je leta 2016 Radenska postala proizvajalec in distributer pijač Pepsi, Mirinda in 7Up za hrvaški trg.

Skrivnost uspeha skupine Kofola se skriva v trdem delu, inovativnosti in spoštovanju do tradicije in kupcev

Skupina Kofola je v letu 2015 povečala svoj medletni promet za 14,6%, in sicer iz 230 milijonov EUR na 264 milijonov EUR. Dobiček iz poslovanja (EBIT) je zrasel za 33,1% na 22 milijonov EUR, dobiček iz poslovanja pred amortizacijo (EBITDA) pa za 20,5%. K dobrim rezultatom so odločilno prispevali za prodajo pijač ugodni vremenski pogoji z vročim poletjem, ter aktivno iskanje novih možnosti za nadaljnjo rast. Skupina Kofola je tako marca 2015 pomembno zrasla, saj je kupila slovensko družbo Radenska, ki je močan adut jadranske regije. V domačih logih skupine Kofola pa je bila ena najpomembnejših novosti preteklega leta podpis pogodbe o distribuciji pijač znamke Rauch. Generalni direktor družbe Jannis Samaras ob tem poudarja, da so ključ do uspeha doseganja gospodarske rasti v tako konkurenčnem okolju kot je prodaja pijač, predvsem trdo delo in inovativnost, ob sočasnem globokem spoštovanju do tradicije in njihovih kupcev.

Pomembno se je prilagoditi spremembam na trgu

Sadove je obrodila tudi dolgoročna strategija vlaganja Skupine Kofola v zdrave napitke. Hitro rastoča  mreža barov s svežimi sokovi UGO, ki jih je že 62, je v primerjavi z letom 2014 povečala promet za več deset odstotkov. Na končni rezultat skupine Kofola je pozitivno vplivala še uvedba neposredne distribucije pijač na Češkem. Kljub naložbam v rast in širitev se dolg skupine skorajda ni povečal in kazalec neto dolga glede na EBITDA je ostal na zelo nizki ravni 1.1. Skupina Kofola je trenutno tako v finančnemu položaju, ki nudi vse pogoje za nadaljnji razvoj.

Prav tako pomembna je prava marketinška strategija

Poleg poslovnega uspeha skupina žanje uspehe tudi na številnih drugih področjih. Oglasna kampanja Kofole z imenom "Fofola" je na Češkem in Slovaškem trgu postala pravi fenomen in je v obeh državah prejela prestižno nagrado Effie za najučinkovitejšo oglasno akcijo. Konec leta je skupina uspešno vstopila na praško borzo, pika na »i« pa je uvrstitev Kofole na tretje mesto lestvice najbolj občudovanih podjetij na Češkem.

 

Fotogalerija

Komentarji

!Za komentiranje se morate prijaviti

info_outline

Opozorilo

Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.